Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



JP Gradac: U Ulici cara Lazara uklonjena dotrajala i trula stabla, zdrava ostala netaknuta

post-title
Foto: JP Gradac


JP Gradac iz Čačka saopštenjem se obratilo javnosti  povodom navoda na društvenim mrežama o seči "poluvekovnog zdravog drveća". Saopštenje prenosimo u celosti:

"U sklopu radova na rekonstrukciji dela trotoara u Ulici cara Lazara, uklonjena su dotrajala i trula stabla, na osnovu procene stručnih lica i Rešenja komunalne inspekcije. Zdrava stabla su ostala netaknuta. Na mestima uklonjenih stabala, biće sasadjene nove sadnice Indijskog javora, sa betonskim prstenom u zemlji, kako ne bi došlo do ponovnog oštećenja trotoara i podzemnih instalacija.

Na društvenim mrežama, pojedinci koji su protivnici i kritičari svega što se u našem gradu svakodnevno radi i gradi, slično kao kada su menjana dotrajala stabla u Ulici Veselina Milikića, opet su izneli neistine u cilju sopstvene političke promocije, tvrdeći kako je "po naredbi gradonačelnika stradalo poluvekovno zdravo drveće".

Fotografije nastale tokom uklanjanja stabala, najbolje govore o zlonamernosti i netačnosti iznetih informacija, preciznije rečeno, iznetih laži, u cilju prikupljanja potpisa podrške za kandidaturu na lokalnim izborima.

Foto: JP Gradac

Na građanima Čačka je da ocene ko laže, a ko radi, ko obmanjuje građane, a ko svakodnevno infrastrukturno uredjuje naš grad, čineći ga lepšim, urbanijim i sve zelenijim. Podsećanja radi, u našem gradu je u poslednjih 7 godina zasadjeno preko 6.000 novih stabala."



Komentari

Sva stabla koja se uklone uklanjaju se jer su ostecena i predstavljaju pretnju po bezbednost gradjana ili instalacija i to ce radi po nalogu i proceni inspekcije i strucnih sluzbi,a na njihovo mesto u vrlo kratkom roku zasadjuju se nova stabla.

Vojo

01.05.2024 10:36



Predstavnici opozicije u Čačku nemaju argumente kojima bi ugrozili vlast u našem gradu pa sada izmišljaju i plasiraju laži nebi li im to pomoglo da bar prikupe podpise za predstojeće izbore.

Nestorović Biljana

01.05.2024 07:49



Odgovorno održavanje grada i zelenih površina.Vidi se da je grad zeleniji ova vlast je posadila veliki broj stabala širom grada.

Mia

01.05.2024 01:12



Sadašnja vlast u Čačku je uradila ubedljivo najviše na polju uređenja zelenih površina i to vidi svaki Čačanin. Ulice i parkovi u našem gradu su do pre deset godina izgledali oronulo u svakom pogledu, sada je to dosta bolje i biće još bolje.

Matija

01.05.2024 00:18



I treba uklanjati trula stabla a nova zasadjivati, zeleniji grad čistija sredina

Ivi

30.04.2024 23:53


Ostavite komentar