Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanske balerine nastavljaju sa uspesima (VIDEO)

post-title


Učenice izdvojenih odeljenja beogradske baletske škole "Lujo Davičo" u Čačku i članice baletskog studija "Fors" osvojile su brojne nagrade na međunarodnom "Vinter festivalu" na Zlatiboru. Šest prvih mesta i dve specijalne nagrade omogućile su im besplatnu kotizaciju na međunarodnom takmičenju u Minhenu. Polugodište su, već po tradiciji, završile nastupom pred čačanskom publikom.

http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2018/01/05/11061258/balerine-050118.mp4

Balerine među brojnom publikom bacaju konfete i pokretima dočaravaju dolazak Nove godine. To je bio pozdrav staroj godini na tradicionalnom godišnjem koncertu.

Prepuna sala čačanskog Doma kulture i ovacije publike, pravi su dokaz da se višemesečni svakodnevni trud itekako isplatio.

"Svakog dana imamo časove klasičnog baleta ali to vreme, naravno, nije dovoljno da spremimo koncert i koreografiju za takmičenja", kaže Minja Đelkapić, učenica četvrtog razreda. "Uvek je potrebno još vremena i mi svakog vikenda vežbamo."

Posle časova baleta, prema rečima Jane Jovanović, učenice četvrtog razreda, ostaju u svlačionici, druže se i upoznaju: "To doprinosi našem vežbanju i radu na baletu."

Petnaestak godina nastavnica baleta Ivana Dunjić sa velikom posvećenošću obučava decu brojnim tajnama baleta. Tako sigurnost u nastupa imaju i najmlađi kao i oni koji vežbaju već nekoliko godina. Trenutno obučava više od 130 dece od 6 do 19 godina.

U Baletskoj školi se okupljaju najbolje devojčice na svetu, naglašava Ivana:

"Jako su uspešne i u svojim školama, imaju najbolje rezultate i one samo takve mogu da postignu vskodnevno redovno vežbanje. Šta mene pokreće u radu sa njima, to je ta njihova ljubav te iskrice u očima taj žar gde se vidi zaista da one danas žele da budu bolje nego juče."

Novi izazovi i pripreme za nastupe ove balerine čekaju već sledeće nedelje nakon raspusta. Mlađe će aprilu otputovati u Minhen, na Dens open, a starije članice baletskog studija putuju preko okeana u Majami, gde će nastupiti na jednom od svetskih industrijskih sajmova. RTS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar