Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



NA KORAK OD GLAVNOG ŽREBA Ivana Jorović u finalu kvalifikacija Australijan opena

post-title


Našu teniserku Ivanu Jorović samo jedan korak deli od najvećeg uspeha u karijeri i plasmana u glavni žreb Australijan opena. Ona je u drugom kolu pobedila Belgijanku Isalin Bonaventuru sa 6:4, 7:6 (6) i plasirala se u finale kvalifikacija.

[caption id="attachment_69323" align="aligncenter" width="470"] Foto: N. Mihailović / RAS Srbija[/caption]

Jorovićeva je 280. na VTA listi, a koliko je njen uspeh zapravo veliki, svedoči to što je u drugoj rundi kvalifikacija pobedila 118 mesta bolje rangiranu teniserku.

Do velikog trijumfa je došla posle sat i 26 minuta provedenih na terenu, a poslednja prepreka do najvećeg uspeha u karijeri i ulaska u glavni žreb biće joj 202. igračica Ibijan Šofs.

Što se tiče meča protiv Belgijanke, Jorovićeva je na startu izgubila servis, ali je uspela da ga vrati već u drugom gemu. Drugi i odlučujući brejk u ovom delu igre napravila je 10. gemu i povela je sa 1:0 u setovima (6:4).

U drugom setu je viđena još neizvesnija borba, nijedna teniserka se nije povlačila, pa je odluka morala da padne u taj-brejku. Naša teniserka je pri rezultatu 6:5 za Bonaventuru spasila set loptu, a zatim je vezala tri poena i došla do trijumfa. Blic



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar