Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Francuski filmski karavan u Domu kulture

post-title


Francuski filmski karavan: UDAHNI ŽIVOT

Protagonisti ovih filmova su adolescenti. Otkrijte kroz njihovu svakodnevnicu njihov pogled na svet, nade, viziju budućnosti, bitke koje vode da bi ostvarili svoje snove i postali svoji umesto da ih savremeno društvo pregazi. Kojim god putem da krenu, ne nedostaje im ni motivacije ni humora... Program je realizovan u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu.

Ponedeljak 15. januar POLINA ŽIVI ZA PLES (Polina, danser sa vie, Francuska, 2016, 108’)

Rusija, 90-tih godina. Polina je klasična balerina, veliki talenat još od ranog detinjstva. Dok se priprema za nastup u prestižnom Baljšoj baletu, prisustvovaće predstavi savremenog plesa koja će joj promeniti joj život. Režija: Angelin Prejocaj, Valeri Miler. Uloge: Anastasija Ševcova, Veronika Žovnicka, Žilijet Binoš.

Utorak 16. januar TAMARA (Francuska, 2016, 120’)

Petnaestogišnja Tamara pati od kompleksa zbog svoje prekomerne težine. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji prođe pored vrata učionice. Igrom slučaja, izabranik će biti Diego, najzgodniji dečko u školi... Režija: Aleksandar Kastanjeti. Uloge: Eloiz Merte, Silvi Testi, Rajan Benzeti.

Sreda 17. januar VIDETI SVET (Voir du pays, Francuska, 2016, 102’)

Aurora i Marin, devojke u vojnoj službi, vraćaju se iz Avganistana. Sa svojim vojnim sektorom provešće tri dana na Kipru meђu turistima, u hotelu sa pet zvezdica, u onome što vojska naziva hiperbarična komora, kako bi „zaboravile rat“, međutim, nije tako lako osloboditi se nasilja… Režija: Delfin Kulen, Miriel Kulen. Igraju: Soko, Arijana Labed.

Četvrtak 18. januar POLOŽI MATURU PEVAJUĆI (Chante ton bac d'abord, Francuska, 2013, 82’, dokumentarni)

Burna priča grupe prijatelja iz Bulonja na moru, gradu koji je teško pogođen krizom. Njihova godina prepuna je snova i razočarenja, a pesme koje će izmisliti ovi tinejdžeri iz radničkih porodica i srednje klase, pretvaraju stvarnost u poeziju, smeh i emocije. Režija: David Andre. Uloge: Gael Bridu, Karolin Brimo, Nikola Durden.

Ponedeljak-četvrtak 15-18. januar Mala sala u 20:00



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar