Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Direktorka Naučno-tehnološkog parka posetila Čačak

post-title


Naučno - tehnološki park Čačak posetila je direktorka Naučno-tehnološkog parka Beograd, Gordana Danilović Grković sa svojim saradnicima.

Prvi radni sastanak održan je u sali Naučno - tehnološkog parka Čačak sa mladim privrednicima, budućim stanarima NTP Čačak, saradnicima iz gradske uprave, predstavnicima osnivača i zaposlenima. Direktorka Gordana Danilović Grković je prezentovala razvojni put Naučno-tehnološkog parka Beograd, koji pruža usluge za 60 kompanija, od kojih su skoro sve tehnološko-razvojne i obezbeđuju preko 500 radnih mesta. NTP Beograd trenutno posluje na 16.000 m2 i ima 15 zaposlenih.

Grković je izjavila da je jedan od ciljeva Naučno - tehnoloških parkova povećanje bogatstva zajednice, i iz tog razloga su i Vlada RS i gradske vlasti zaintersovane da podrže izgradnju Naučno - tehnološkog parka Čačak. Naučno - tehnološki park Čačak se nalazi u prioritetnim aktivnostima Vlade RS u dokumentu pod nazivom " Plan prioritetnih ciljeva i aktivnosti svih organa državne uprave i službi Vlade za unapređenje IT sektora u Srbiji za 2018 " i planirano je da zajedničkim ulaganjem grad i država dodele određena finansijska sredstva za proširenje infrastrukturnih kapaciteta. Proširenjem infrastrukturnih kapaciteta Naučno - tehnološki park Čačak će biti u mogućnosti da pored postojećih startap kompanija, omogući podršku i drugim zainteresovanim mladim firmama koje bi želele da rastu i razvijaju se, a pritom će uticati na povećanje zaposlenosti, bolju poslovnu klimu jer NTP Čačak postaje privredno društvo od značaja za ekonomski razvoj regiona cele Zapadne Srbije. Nakon sastanka u prostorijama NTP Čačak delegacija iz Beograda je sa direktorom Mirkom Pešićem, predsednikom skupštine NTP Čačak, Radovanom Jovanovićem i članom skupštine NTP Čačak, Draganom Gojkovićem obišla potencijalne lokacije za proširenje poslovnih kapaciteta NTP Čačak, posle čega su posetili stanare NTP Čačak: PLAZMATEH ( koja posluje na lokaciji Tehnos), CROONUS , TSL CARGO i OKTA SOLUTIONS (koje posluju na lokaciji Jugobanke a.d. u stečaju). Nakon razgovora sa mladim privrednicima obišli su prostorije u Domu kulture, koje se planiraju za rad IT zajednice. U završnici radnog dana, goste iz Beograda sa predstavnicima NTP Čačak primili su gradonačelnik Milun Todorović, predsednik Skupštine grada Čačka Igor Trifunović, zamenica gradonačelnika Milica Dačić, član Gradskog veća Mihailo Jović i predsednik Foruma privrednika Čačka Aleksandar Petronijević. Tokom sastanka direktorka Gordana Danilović Grković je istakla spremnost da pruži podršku u jačanju kapaciteta i izgradnji NTP Čačak. Razgovaralo se o lokacijama za ulaganja u NTP Čačak i pućen je poziv gradonačelniku sa saradnicima da posete NTP Beograd.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar