Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Rekordan broj Čačana sutra pliva za Časni krst

post-title


Dragan Savković iz Sportskog centra Mladost  ističe da iz godine u godinu ima sve više plivača za Časni krst. Ove godine spisak učesnika se zaustavio na broju 115.

[caption id="attachment_69209" align="aligncenter" width="650"] Foto: Gvozden Otašević[/caption]

-Sve je dobro iskordinirano i skoro da smo sve pripreme priveli kraju. Bine i platforme su postavljene, jezero formirano i sa te strane smo potpuno spremni. Ove godine prijavljeno je 115 odvažnih plivača i plivačica i oni koji dobiju odobrenje doktora će se naći u konkurenciji za osvajanje zaleđenog Bogojavljenskog krsta. Spremili smo i neke verujem pozitivne novine, ali neka to bude jedno malo iznenađenje za sve naše posetioce. Očekujem da ove godine padnu brojni rekordi kada je u pitanju ova već tradicionalna manifestacija, istakao je Savković.

Doktor Nela Savić sa odeljenja za transfuziju čačanske bolnice je istakla veoma bitan segment same manifestacije, a to je dobrovoljno davanje krvi koje će se održati na Gradskom stadionu od 10 do 15 časova.

-Januar je po tradiciji mesec kada imamo određenih problema sa zalihama krvi. Mi već treću godinu na poziv organizatora učestvujemo na naš način u ovoj sjajnoj manifestaciji i podsetiću da smo prošle godine prikupili veliku količinu dragocene tečnosti. Pozivam Čačane da nam se pridruže i da tog dana budu i humani u šta ne sumnjam, rekla je dr Nela Savić.

BOGOJAVLJENSKA AKADEMIJA U PETAK U 19 ČASOVA Bogat kulturni program sa Biljanom Krstić

-Četrnaesta godina je kako smo ponovo pokrenuli ovu tradicionalnu manifestaciju. Čačak već godinama unazad važi za jedan od gradova u Srbiji gde je ova manifestacija najmasovnija. Podsećam da sve počinje liturgijom, nastavlja se litijama, a centralni događaj je svakako samo plivanje. Pozivam Čačane da budu naši gosti i na velikoj Bogojavljenskoj akademiji koja se u petak u 19 sati održava u Domu kulture. Uz sve naše odvažne plivače, već bogat kulturni program će upotpuniti Biljana Krstić i Bistrikt, rekla je Snežana Ašanin. SC Mladost

https://www.youtube.com/watch?v=Tu0tikaEDeo


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar