Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Na Fakultetu tehničkih nauka počelo prijavljivanje za besplatnu pripremnu nastavu

post-title


Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku danas je počelo prijavljivanje kandidata za pohađanje besplatne pripremne nastave za polaganje prijemnog ispita za upis u prvu godinu osnovnih akademskih i integrisanih akademskih studija. Prijavljivanje kandidata za besplatnu pripremnu nastavu trajaće do 8. marta i obavlja se elektronski posredstvom sajta Fakulteta tehničkih nauka u Čačku: www.ftn.kg.ac.rs

Nastava će početi u prvoj polovini marta, realizovaće se subotom, a nastavu će izvoditi profesori i asistenti fakulteta. Pripremna nastava će biti organizovana za svih pet predmeta koji se mogu polagati na FTN. Koji će predmet kandidati pohađati zavisi o studijskog programa za koji će se opredeliti. Na raspolaganju je nastava iz matematike, fizike, osnova elektrotehnike, informatike i organizacije.

Budući studenti se mogu opredeliti za jedan od šest studijskih programa osnovnih akademskih i integrisanih akademskih studija u trajanju od četiri ili pet godina. U trajanju od četiri godine su:

1. Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo (koje sadrži tri modula):

  • Industrijsku elektroenergetiku
  • Elektroenergetske sisteme
  • Računarsko inženjerstvo

2. Mehatronika

3. Informacione tehnologije, koje se realizuju u tri modula:

  • IT u obrazovanju
  • Softversko inženjerstvo
  • IT u industriji

Budući brucoši mogu birati i jedan od dva studijska programa:

4. Inženjerski menadžment (za koji su akreditovane i doktorske studije) i

5. Preduzetnički menadžment

Studijski program integrisanih akademskih studija Tehnika i informatika traje pet godina i namenjen je budućim profesorima tehnike i informatike.

Ovo je deseta godina da se na FTN u Čačku održava besplatna pripremna nastava za buduće brucoše i do sada je taj program pohađalo skoro 3000 maturanata. Kao društveno odgovorna visokoobrazovna ustanova FTN želi da pomogne i budućim studentima i njihovim roditeljima koji na ovaj način neće izdvajati značajna sredstva za časove pripreme.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar