Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



TOM I DŽERI: Pogledajte "istorijsku" epizodu (VIDEO)

post-title


Na dan kada crtana igra "mačke i miša" slavi rođendan, predstavljamo vam prvu ikada emitovanu epizodu!

Prva epizoda crtaća "Tom i Džeri" emitovana je na današnji dan, davne 1940. godine.

Tog desetog februara, gledaoci su prvi put videli crtanu igru mačke i miša u devetominutnom animiranom filmu "Puss gets the boot".

Mačak i miš se jure, nadmudruju, a mačak se trudi i da spreči miša da ne polupa svo posuđe, pre nego što ga kućna pomoćnica optuži da je on to uradio i izbaci ga napolje.

U crtaću se pojavljuju Tom koji se tada još uvek zvao Džasper, Džeri (Džinks), i kućna pomoćnica Memi. Ovo je prvi "Tom i Džeri" crtać koji je nominovan za Oskara u kategoriji kratkog animiranog filma.

Iako smo danas navikli da nove epizode crtanih serija gledamo praktično svakog narednog dana, sledeći "Tom i Džeri" crtać stigao je tek godinu i po dana kasnije, u julu 1941. godine.

U originalnom serijalu koji je trajao do 1958, snimljeno je 115 epizoda koje su osvojile sedam Oskara za kratki animirani film.

Šezdesetih je snimljeno još 13 epizoda pod kreativnom upravo Džina Diča, da bi Čak Džons zatim snimio još 34 epizode. Od kraja šezdesetih, "Tom i Džeri" oslanjali su se na reprize, sve do tri nova filma snimljena između 2001. i 2014. godine. U broj od 164 "filmića" ne računamo "Tom i Džeri šou", "Tom i Džeri komični šou", "Tom i Džeri za decu", film iz devedesetih kao ni 13 dugometražnih filmova snimljenih u poslednjih petnaestak godina, koji nisu emitovani na televiziji već su bili dostupni samo za kupovinu na DVD izdanju.

https://www.youtube.com/watch?v=uurwR1o7K2Y https://www.youtube.com/watch?v=wJ2ncuOI7PQ https://www.youtube.com/watch?v=WDm4nb1s_jE

Mondo



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar