Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zbog droge u školi odgovara nastavnik: Napravio ozbiljan propust

post-title


Policija traga za dilerima koji su "zaboravili" tri kilograma "skanka" u Čačku

[caption id="attachment_71965" align="aligncenter" width="620"] Ilustracija[/caption]

Identiteti dilera koji su ostavili tri kilograma "skanka" u dvorištu srednje Tehničke škole u Čačku još nisu poznati, ali će po svemu sudeći zbog ovog zabrinjavajućeg događaja prvi odgovarati nastavnik u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić". Naime, njegovi učenici su pronašli narkotike i prijavili mu slučaj, ali on nije otišao da sam proveri "sumnjivi paket", već je poslao decu. Time je, kako saznajemo, napravio ozbiljan propust u radu.

- Nastavnik nije shvatio ozbiljnost situacije - rekao je direktor OŠ "Vuk Karadžić" Milko Ikonić.

I dodao da će preduzeti sve neophodne korake kako bi zajedno sa pravnom službom i Ministarstvom zaključili da li je bilo propusta u njegovom postupanju.

Roditelji đaka su gnevni i na školu, ali i na policiju kojoj se "u školskom dvorištu, ispred nosa, ostavljaju paketi puni droge".

- Pitamo se šta bi bilo da deca nisu upućena, pa da su uzela i koristila drogu. Ili, šta bi bilo da je u paketima bio kakav eksploziv, ne daj bože - kivni su pojedini roditelji.

Slađana Parezanović, rukovodilac Školske uprave u Čačku, kazala nam je da se radi o vrlo osetljivoj temi i da je "ovako nešto nedopustivo". Ona je dodala da je informacija prosleđena Ministarstvu prosvete i nadležnim organima, koji će dalje istražiti i ispitati sve detalje ovog slučaja u skladu sa zakonom".

Prema našim saznanjima, grupa osmaka na odmoru između prvog i drugog časa prijavila je dežurnom nastavniku da su nedaleko od škole primetili pakete, koji su im "ličili" na one iz "filmova u kojima se pakuje droga", dobro oblepljene lepljivom trakom. Nastavnik je u prvom trenutku pomislio da je posredi nekakva šala, ali đaci su mu pokazali snimke načinjene mobilnim telefonom. On ih je potom poslao da donesu pakete u školu, što su oni i učinili.

- Kada ih je nastavnik otvorio, imao je šta da vidi, ali i da oseti. Širio se neprijatan miris, što je ukazivalo da se radi o narkoticima - ispričao nam je Milko Ikonić. - Odmah je obaveštena policija, koja je uzela izjave svih učenika, kao i nastavnika. Mi smo o svemu obavestili Školsku upravu i Ministarstvo prosvete.

Direktor ističe da je ovaj događaj uznemirio đake i roditelje. Ipak, on smatra da su učenici ispravno postupili, jer su o svemu obavestili nastavnika.

- Ne smem ni da pomislim šta bi se dogodilo da to nisu učinili - kaže Ikonić.

Učenici OŠ "Vuk Karadžić" su u sredu, u dvorištu susedne Tehničke škole, pronašli tri kilograma "skanka" i 50 grama "spida". Droga je bila zapakovana u tri paketa, koji su bili ostavljeni na neosvetljenom mestu dvorišta škole, tik uz takozvani Park znanja, odnosno iza prostorija ovdašnje Školske uprave. O svemu je obaveštena policija, koja je odmah započela istragu.

Nezvanična saznanja govore da će se koristiti snimci sa svih obližnjih kamera, kako bi se utvrdilo ko je narkotike ostavio u dvorištu škole. Ono što će otežati posao je činjenica da su na paketima ostali brojni otisci dece koja su pronašla "skank". Srbija danas



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar