Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanska policija tereti tri osobe zbog utaje poreza u vrednosti od pola miliona evra

post-title


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, u saradnji sa Poreskom policijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv odgovornog lica u privrednom društvu „VOCH CHEM“ DOO Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i pranje novca.

Sumnja se da je on, od sredine 2016. do kraja 2017. godine, izbegao da obračuna i plati poreze i doprinose u iznosu od 21.537.810 dinara, koje je prisvojio za sebe. Potom je, u nameri da prikrije nezakonito poreklo imovine, držao gotov novac iako je znao da tako pribavljen novac kao imovina potiče od izvršenog krivičnog dela poreske utaje, čime je izvršio krivično delo pranje novca. Ovo krivično delo je, kako se sumnja, vršio uz pomoć članova organizovane kriminalne grupe koja je, upravo zbog pranja novca, uhapšena decembra 2017. godine u akciji ''Kvadrat''.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, u saradnji sa Poreskom policijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvojice grčkih državljana, odgovornih lica u privrednom društvu ''AKTOR ATE'' DOO Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela poreska utaja, pranje novca i neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit.

Kako se sumnja, njih dvojica su od decembra 2016. do kraja 2017. godine, izbegli da obračunaju i plate poreze i doprinose u obračunatom iznosu od oko 35 miliona dinara za koliko su i pribavili protivpravnu imovinsku korist. Zatim su, sa ciljem da prikriju nezakonito poreklo imovine, držali gotov novac iako su znali da tako pribavljen novac, kao imovina, potiče od izvršenog krivičnog dela poreske utaje, čime su izvršili krivično delo pranje novca.

Ovo krivično delo su, kako se sumnja, vršili uz pomoć članova organizovane kriminalne grupe, koja je upravo zbog pranja novca uhapšena decembra 2017. godine, u akciji ''Kvadrat''.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar