Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Trka za porodilište u Čačku

post-title


Učešćem na 31. Beogradskom maratonu zaposleni kompanije Pernod Ricard danas su u simboličnoj trci obezbedili donaciju za „Bitku za porodilišta“ Fonda B92, zahvaljujući kojoj će Opšta bolnica u Čačku dobiti pacijent monitor sa EKG kao i neonatalni aspirator.

[caption id="attachment_73578" align="aligncenter" width="678"] foto: Fond B92[/caption]

Ovo je treća godina za redom da kompanija donira novac Fondu B92, saopštio je Fond.

Ove godine su, osim zaposlenih iz Srbije, u trci su učestvovali i zaposleni u kompaniji Pernod Ricard u Bugarskoj i Hrvatskoj – što je inicijativu učinilo regionalnom i zaposleni kompanije se nadaju da će spasiti mnoge mlade živote doniranjem opreme koja nedostaje bolnicama.

Pacijent monitor sa EKG je električni medicinski uređaj koji služi da prati i snima pacijentove vitalne funkcije (telesnu temperaturu, krvni pritisak, puls i respiraciju), dok neonatalni aspirator može sprečiti neonatalnu asfiksiju – stanje teškog deficita kiseonika u telu koje nastaje usled otežanog disanja, piše u saopštenju.

„Bitka za porodilišta“ je humanitarna akcija Fonda B92 u cilju da porodilištima i medicinskim centrima u Srbiji obezbedi neophodna oprema.

U akciji je do sada proglašeno 40 pobeda, koliko je porodilišta u Srbiji dobilo svu potrebnu opremu, ukupne vrednosti oko 3 miliona evra.

„Bitka za porodilišta“ će trajati sve dok sva porodilišta u Srbiji ne budu adekvatno opremljena, poručuje Fond B92. Danas



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar