Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



DAN PLANETE ZEMLJE: Za zdravu životnu sredinu potrebna je podrška svih

post-title


Ministarstvo zaštite životne sredine pozvalo je danas građane, predstavnike civilnog društva, privrednu, naučnu i stručnu javnost, kao i medije, da Dan planete Zemlje postane deo našeg svakodnevnog života i da tako damo lični i zajednički doprinos zdravoj životnoj sredini Srbije i očuvanju planete.

U dostizanju strateškog cilja čiste i zdrave životne sredine, Ministarstvu zaštite životne sredine je potrebna podrška i pomoć svih građane Srbije.

Širom sveta danas se obeležava Međunarodni dan planete Zemlje, kao podsetnik da nam naša planeta i njeni ekosistemi daju život i kao upozorenje na opasnosti koje prete biljnim i životinjskim vrstama, usled globalnog zagrevanja i klimatskih promena.

U ovom događaju svake godine učestvuje više od 150 zemalja i milijardu ljudi, čineći Dan planete zemlje najvećom građanskom akcijom na svetu, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo, takođe, navodi da preduzima niz strateških mera, zakonodavnih inicijativa i praktičnih aktivnosti u borbi protiv klimatskih promena i zagađenosti životne sredine kako bi Srbija dostigla svetske standarde u ovoj oblasti.

Pored toga, ministarstvo je nosilac inicijative za regionalnu saradnju u realizaciji mera borbe i prilagođavanja posledicama klimatskih promena.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar