Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kadeti Borca četvrti u Srbiji

post-title


Kadetski tim Borca zauzeo je četvrtu poziciju na završnom turniru Triglav Kadetske lige Srbije. U borbi za treće mesto poražen je od ekipe Mega Bemaksa rezultatom 89:84 (26:28; 23:18; 24:22; 16:16).

[caption id="attachment_73633" align="aligncenter" width="1080"] foto: facebook/KK Borac[/caption]

Sumirajući celu sezonu, ovo je veliki uspeh za Borac, ali i za čačansku košarku u globalu. Biti među četiri najbolje ekipe, u društvu Zvezde, Partizana, Mege, zaista je rezultat za poštovanje i divljenje. Kadeti Borca pokazali su da imaju ogroman potencijal i da predstavljaju svetlu budućnost svog tima.

Što se tiče samog meča, prvu deonicu Čačani su uspeli da reše u svoju korist. Međutim, serija koju je napravila ekipa Mege dovela je pomenuti tim do vođstva, pa su igrači Borca u nastavku meča morali da jure zaostatak, koji istina nije bio veliki. U jednom momentu uspeli su izabranici trenera Šušića da priđu protivniku na svega pola koša zaostatka (78:77), ali to je nažalost bio maksimum. Ekipa domaćina je meč završila baš onako kako je želela, pobedom.

Najbolji pojedinac u timu Borca bio je odlični Aleksa Šušić sa 24 postignuta poena (6 as.). Pratili su ga Mićović sa 23 (11 sk.) i Stojanović sa 18 koševa (11 sk.). Kod pobedničke ekipe istakao se Langović sa neverovatnih 39 poena (9 sk.).

Nakon završenog pohoda, strateg Borca Mihailo Šušić izjavio je da je ponosan na igrače zbog zalaganja u meču sa Mega Bemaksom.

,,Posle današnje utakmice još sam ponosniji na svoje igrače. Svih 40 minuta igrali smo na jednu loptu, ali na kraju nismo imali sreće. Ovo četvrto mesto biće nam podstrek za dalji rad”, jasan je Šušić.

Mega Bemaks: Musić 14, Paunović 5, Draganić 2, Kljajević, Agoč 5, Kovačević, Langović 39, Andrić 2, Mišković 5, Musikić, Ćirović 15, Mehić 2.

Borac: Kovačević, Radovanović 6, Lazarević, Šušić 24, Stojanović 18, Tutunović 5, Glišović 4, Janjić 2, Mićović 23, Marić 2, Savić. KK Borac, Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar