Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pčeličine nove knjige za male navijače

post-title


Izdavačka kuća Pčelica objavila je dve ilustrovane knjige Mali zvezdaš i Mali partizanovac autora Gorana Markovića i ilustratora Mladena Anđelkovića, uz podršku fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan.

Godinama unazad svedoci smo čestih sukoba navijača i incidenata, posebno na fudbalskim utakmicama, na stadionima i izvan njih. Takve negativne društvene pojave se nažalost suzbijaju trenutno i u situacijama kada se već dogode tragedije sa velikim posledicama. Svima je jasno da je neophodno raditi na prevenciji kod mladih ljudi kako bi se uklanjali pomenuti oblici takvog ponašanja.

Jedan od načina prevencije je svakako edukacija najmlađih i prvi put se kod nas jedna izdavačka kuća za decu angažovala da se putem knjiga bavi tom osetljivom tematikom, a posebno kod najmlađih.

Iz Pčelice nam objašnjavaju da su pomenute dve knjige namenjene deci koja se tek uvode u svet sporta i podložna su raznim uticajima. Knjige paralelno prate dva dečaka i njihove porodice koje navijaju za suparničke klubove, ali ih to ne sprečava da pored navijačkih strasti budu prijatelji i poštuju jedni druge.

Vaspitni cilj ove dve simpatične navijačke početnice je da kod najmlađih čitalaca razvijaju toleranciju i osećaj poštovanja i uvažavanja navijača različitih sportskih klubova. Kroz različite situacije u pričama o malom zvezdašu i malom partizanovcu deca će biti podstaknuta da razgraniče pravo navijanje od huliganstva i pronaći će osnovne informacije o svojim omiljenim klubovima.

Važno je naglasiti da se postepenim i malim koracima menjaju ustaljeni negativni modeli ponašanja, pa tako i ove dve Pčeličine knjige imaju za cilj da nenametljivo poruče deci, ali i odraslima, da su prijateljstvo i razumevanje vrednosti koje nas čine boljim ljudima.

Fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda pokazali su razumevanje i odgovornost pružanjem moralne podrške Izdavačkoj kući Pčelica za objavljivanje pomenutih knjiga na čijim koricama se nalaze i grbovi pomenutih timova. Deo knjiga fudbalski klubovi i Pčelica će pokloniti svojim najvernijim malim navijačima, a knjige se mogu nabaviti u svim većim knjižarama i u internet prodavnici Izdavačke kuće Pčelica.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar