Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Superliga na meniju - Borac lovi šesti skalp u Čajetini

post-title


Danas smo na parketu šestog kola Superlige Srbije Grupe A. Pre svega, treba napomenuti da je jedini, do sada neporažen tim u ovoj grupi ekipa KK Borac. Ekipa Jovice Arsića, do ovoga trenutka ima skor 5/5, dok Crvena zvezda zbog kiksa na vrućem parketu kraj Morave beleži pobedu manje, pa se trenutno nalazi na drugoj poziciji u grupi.

Kada je reč o ekipi Crvene zvezde, izabranici Dušana Alimpijevića, večeras pred sobom imaju ekipu Mladosti iz Zemuna, odnosno isti onaj tim koji je u prvom kolu Supelige Srbije pred večerašnjim takmacem poklekao zabeleživši deklasirajući poraz od 115:64. Crveno-beli dakle, na ovom susretu dileme nemaju, a favorit meča je i više nego očigledan.

Zanimljivo bi moglo biti na susretu pančevačkog Tamiša i Mega Bemaksa. Naime, obe ekipe do do ovog trenutka u Superligi imaju po dve pobede i tri poraza, pa će rezultat ove utakmice direktno odmeriti ko je kakav, odnosno može li neugodni Tamiš da zadrži treću poziciju na tabeli, budući da Megi izmiče samo na osnovu nešto bolje koš razlike. Istorija susretanja ove dve ekipe međutim govori nešto drugo. Naime, Mega je pet puta uzastupno tukla Tamiš, što će reći da Pančevci večerašnjem rivalu nisu naudili još od daleke 2012. Poslednji međusobni duel u prvom kolu košarkaši Mega Bemaksa rešili su u svoju korist pri konačnih 86:77.

Idemo dalje… Sumirajući rezultate prvog kruga u grupi A, sve se odigralo, po Borac, kako se samo poželeti može. U pet odigranih kola ostvaren je isti broj pobeda. Impresivnoj seriji Borca nema kraja. Sjajnim igrama upozorio je sve da ima snagu i kvalitet za najviše domete.

Ali nema previše vremena za radost. Utakmice idu kao na traci, igra se svaki treći dan. Meč protiv Mladosti je već arhiviran, a sve misli su usmerene ka duelu sa Zlatiborom. Reč je o izuzetno čvrstoj ekipi, koja igra jako dobro kod kuće. U ligaškom delu KLS-a uspeli su da u Čajetini ubedljivo poraze Borac. Iako se mnogo toga promenilo od tog susreta, ipak pomenuti meč upozorava igrače iz Čačka da budu izuzetno oprezni. Ali, ako gosti ponovo fenomenalne partije iz minulog perioda, trijumf je jedino što dolazi u obzir.

Gosti su puni elana i motiva da nastave započeto. Član stručnog štaba Dejan Tomašević naglašava da se tim sprema za svaku utakmicu kao da je najvažnija. ,,Završen je prvi deo u kome smo ostvarili maksimalnih pet pobeda, tako da se tim nalazi u dobroj formi i odličnom raspoloženju. Odmah smo zaboravili pobedu protiv Mladosti i pogled smo usperili ka narednom susretu. Spremamo se za svaki duel kao da nam je najvažniji u sezoni. Dobro treniramo i sigurno je da ćemo se potruditi da se vratimo sa novom pobedom“, reči su Tomaševića.

Dejan Tomašević se pozabavio i narednim protivnikom, ekipom Zlatibora iz Čajetine. ,, Što se tiče narednog gostovanja u Čajetini, sigurno je da nam neće biti ni malo lako. Zlatibor je ekipa koja igra odlično kod kuće. Protivnik je dobar, uspeo je da nas pobedi jednom ove sezone. Zbog toga postoji doza opreza. Naravno, idemo da se nadmećemo, a ako budemo igrali kao do sada ne sumnjam u novu pobedu“, jasan je Tomašević.

Jednostavno – za sada sve funkcioniše savršeno. Ništa tu ne treba menjati. U tome je saglasan i korpulentni centar čačanske ekipe Darko Balaban. ,,Još uvek smo u blagoj euforiji zbog ostvarenih rezultata. Dobro igramo, atmosfera u timu je odlična, sve savršeno funkcioniše i trudićemo se da tako i ostane“, izjavio je igrač Borca.

On je nedavno vodio veliku borbu u Čačku sa centrima Zlatibora. Sigurno je da će morati da ponovi dobru partiju i u meču u Čajetini. ,,Nisam igrao u Čajetini u ligaškom delu domaće lige jer sam naknadno došao u Borac. Znam da je to bila izuzetno teška utakmica. Saigrači su mi pričali kako Zlatibor igra kod kuće. Ne sumnjam da će želeti da ponove taj meč. Međutim, smatram da smo mi kvalitetniji tim, i ako ponovimo nedavni meč u Čačku protiv Zlatibora siguran sam da ćemo se vratiti sa nova dva boda“, zaključio je Darko Balaban. Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar