Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Piper pred EP karatista: Naš zakon moraju svi da poštuju!

post-title


Evropsko prvenstvo u karateu, 53. po redu, biće održano od 9. do 13. maja u "Spensu", a hoće li nastupiti baš sve reprezentacije koje su prijavile učešće, znaće se prvog takmičarskog dana, kojem prethodi zvanično merenje. To za Novosti potvrđuje Slavoljub Piper, predsednik Karate federacije Srbije, koga, kako naglašava, ne dotiče mnogo činjenica da je među 51 prijavom za učešće na smotri Starog kontinenta i ona iz takozvane države Kosovo.

[caption id="attachment_74130" align="aligncenter" width="610"] Karate ilustracija, foto: N. Skenderija[/caption]

- Mene zanima u kakvoj su formi naši sportisti. Uopšte me ne interesuje bilo šta drugo, niti takmičari iz drugih zemalja. Moj fokus usmeren je na naše, da budu najspremniji. Sve ostalo nije bitno a ko bude došao, dobro je došao, biće pobeđen, biće na kolenima... - kaže u dahu Piper.

Prvi operativac našeg Saveza smatra da je najznačajnije da na EP u Novom Sadu svi moraju da poštuju zakone Republike Srbije, uključujući i saveze članice Evropske karate federacije.

- Sve je besprekorno jasno. Karate federacija Srbije neće uraditi ništa mimo interesa naše države. Znaju se naši zakoni i naravno da ćemo postupati u skladu sa njima. Svi koji dolaze u Srbiju, a nisu njeni državljani, moraju da poštuju zakone, ali i jednako tako, svi oni koji žive u Srbiji, moraju da poštuju zakone Republike Srbije - kategoričan je Piper.

Čelnik KFS ističe da bi u prvom planu trebalo da budu naše uzdanice Slobodan Bitević, Jovana Preković, Marko Antić, Jelena Milivojčević, Sanja Cvrkota, osvajači svetskih i evropskih odličja, kao i svi ostali srpski takmičari.

- Ne bavim se politikom. Ja sam sportista. Moj fokus je, kažem, naša reprezentacija kao i u prethodne dve decenije. Ostale selekcije će me zanimati onog trenutka kada se završi žreb, kada budemo videli ko su nam prvi rivali. Takođe, trebalo bi naglasiti da je pitanje hoće li svi koji su se prijavili i automatski učestvovati. Iz prakse znamo da nije tako jer se redovno dešavalo da se ne ispune neke norme, kvote - kaže Piper.

Sa svoje strane, Goran Šćepanović, selektor reprezentacije Srbije, koja je trenutno u Pančevu na završnim pripremama za evropsku smotru karatista u Novom Sadu, ima jasan stav po pitanju nastupa sportista iz tzv. države Kosovo.

- Ne bih da komentarišem nego da iznesem svoje lično mišljenje, s obzirom na to da ne mogu da govorim u ime države. Smatram da takmičari sa Kosova mogu da nastupe na EP u Novom Sadu bez zastave, himne i obeležja, jer je Kosovo sastavni deo Srbije i nadam se da će se tako i biti - rekao je Šćepanović.

PRIPREME

Karatisti reprezentacije Srbije na završnim pripremama u Pančevu rade po "olimpijskom programu", a u Novi Sad dolaze 9. maja, direktno u Veliku dvoranu "Spensa" na tatami.

- Olimpijski program, po kojem radimo prošle i evo ove godine, izuzetno je naporan. Trenira se dva puta dnevno, a cilj nam je da u Novom Sadu pred našom publikom, s obzirom na to da smo na prethodnom EP osvojili četiri medalje, takođe prikažemo dominaciju u Evropi - kaže selektor Šćepanović.

ODBOJKAŠI NEĆE SA TZV. KOSOVOM

Odbojkaški savez Srbije i ove godine neće slati svoje selekcije na šampionate Balkana koji se organizuju u tzv. Republici Kosovo. Na sastanku Tehničke komisije BVA u Istanbulu određeni su domaćini, tako da će kadetkinje propustiti prvenstvo od 18. do 22. jula u Đakovici, a takmičari u bič voleju na šampionatu do 20 godine od 3. do 5. avgusta u Prištini ili Uroševcu. Mlađe selekcije tzv. Republike Kosovo neće učestvovati na šampionatima u Somboru (pionirke), Valjevu (kadeti) i Čačku (juniorke). Novosti



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar