Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac savladao Tamiš, sledi Zvezda

post-title


Košarkaši Borca su po četvrti put ove sezone uspeli da savladaju Tamiš iz Pančeva. Bila je ovo šesta pobeda izabranika Jovice Arsića u ovogodišnjoj Superligi Srbije, kojom su zadržali prvo mesto u grupi A.

Stojadinović je utakmicu otvorio sa dve vezane trojke, tako nagovestivši svoje i Borčevo dobro šutersko veče. Na drugoj strani Tamiš je svoje poene postizao mahom pod obručem rivala. Dobro su gosti parirali domaćinu u prvim minutima igre. Čak su u jednom momentu i vodili (8:9). Ali, Stojadinović nije nameravao da se zaustavi, pogodio je još jednom za tri, vrativši prednost svom timu. Na njega se nadovezao i Đoković, tako da su Čačani mogli biti jako zadovoljni šutem van linije 6,75 metara u prvom delu igre. Ni gosti nisu nameravali popuste, sve vreme su disali za vratom igračima Borca. Bila je gledana prilično ravnopravna košarka u prvih deset minuta.

Dva napada koja je realizovao Kutlešić na startu druge četvrtine naterala su trenera Jovičića da zatraži tajm aut. Borac je u tim momentima uspeo da povede sa maksimalnih devet poena (29:20). Gosti su nakon savetovanja lako uzvratili sa pet poena, vrativši se ponovo u igru. Bilo je očito da su došli u Čačak da pokušaju da naprave iznenađenje. I dobro im je išlo u prvom poluvremenu. Domaćin je mahom zahvaljujući dobrom šutu za tri uspevao da zadrži suficit na svom kontu. Ali sve je bilo otvoreno.

Osokoljeni Tamiš nastavio je da pruža dostojan otpor i nakon velikog odmora. U jednom trenutku Pančevci su trojkom Savića čak uspeli i da povedu (43:45). Ponovo je Tamiš igrao iznad svojih mogućnosti, dobrano mučeći favorizovanog protivnika. Da se gosti neće predate shvatila je i publika, pa je energičnije počela da bodri svoj tim. Nošeni hukom sa tribina, igrači Borca su zaigrali nešto bolje. I ponovo je Stojadinović bio ključni faktor i igrač koji je donosio prevagu.

Poslednja deonica odlučivala je ko će na kraju osvojiti dva boda. Borcu nikako nije polazilo za rukom da prelomi meč. Taman što bi uradili nešto dobro, gosti bi odmah uzvratili istom merom. Nikako Tamiš nije želeo da popusti. U drugom delu poslenje četvrtine domaćin je sjajnom serijom uspeo da pobegne na velikih +14 (69:55). Tu je bio kraj svim nadanjima Tamiša. Zahvaljujući većoj želji, snazi i koncentraciji kao pobednik je izašao Borac. Treba uputiti sve čestitke Tamišu na borbi pruženoj u ovom duelu. Dobro su namučili Borac u Čačku, a to je malo kojoj ekipi pošlo za rukom.

U narednom kolu Superlige odigraće se derbi utakmica A grupe. Zvezda dočekuje Borac, sreda, 18.00 sati. Mozzart Sport, Đurđe Mečanin / Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar