Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Posle povrede, operacije, rehabilitacije iskusni Đorđe Mićić vredno trenira

post-title


Čačanski navijači očekuju da će ga gledati u novoj sezoni!

Sredinom decembra 2017. godine iskusni košarkaš Borca, a u više navrata i kapiten tima, Đorđe Mićić, zadobio je neugodnu povredu. To se dogodilo tokom treće deonice meča protiv Metalca iz Valjeva. Usledili su pregledi, operacija, rehabilitacija, a snaga i volja iskusnog igrača se isplatila. Đole, sa kondicionim trenerom Darkom Bogićevićem Luisom vredno radi u Borčevoj teretani. Tu smo i obavili razgovor za Mozzart Sport .

“Doktor koji je obavio hirušku intervenciju dozvolio mi je da krenem sa malo jačim vežbama, trčanjem”, kaže za Mozzart Sport Mićić i nastavlja. “Nekih mesec dana radiću u teretani pod nadzorom trenera Bogićevića, nakon toga krenuću sa normalnim treninzima. Trenutno je sve u redu, ali nigde neću žuriti. Verujem u sebe, posedujem potreban optimizam kao i obično”.

Kondicioni trener Bogićević maksimalno nadgleda vaš rad?

“Sve je profesionalno, poznajemo se i sarađujemo dugi niz godina”.

Borac je nakon vas, u ključnom momentu, ostao i bez Ilije Đokovića. Sve je to doprinelo da se ne izbori plasman u ABA 1 ligu. Trenutno, Borac je na pravom putu da se plasira za novo učešće u ABA 2 takmičenju. Sadašnji skor je 6:1.

“I pored pehova sa povredama cela sezona je fenomenalna. Bili smo prvi u dva takmičenja. Nadam se da će se ovako nastaviti. Ne volim baš da pričam i prognoziram šta će se dogoditi, ali polufinale nam je možda realno. Ipak, za početak neka bude izvojevano novo učešće u ABA 2 ligi”.

Čačani će vas, na obostrano zadovoljstvo, gledati i u sezoni 2018/19.

“Polako, korak po korak. Videćemo kako ću trenirati ovog leta. Sigurno da kod mene postoji velika želja da zaigram”, konstatovao je Đorđe Mićić.

I trener Darko Bogićević je prezadovoljan kako ide rad sa iskusnim tridesetpetogodišnjim Mićićem.

“Ispunjavamo zacrtane planove. Sve ide očekivanim tokom. Đorđe radi fantastično i sve izgleda odlično”, ističe Bogićević.

Borac beleži sjajne rezultate, a veliki doprinos dali ste i vi svojim dobrim radom na polju fizičke spreme igrača.

“Zaista prezadovoljan sam igrama i rezultatima. Bilo je sijaset utakmica, odlična je sezona…Evo, kroz Superligu, nadam se, obezbedićemo novu priliku u ABA 2 takmičenju. Imali smo peh da ne uđemo odmah u ABA 1, ali se sad nadamo polufinalu domaće Superlige. Godina Borca je za pamćenje”, konstatovao je trener Darko Bogićević .

Đorđe Mićić košarkom je počeo da se bavi u mlađim kategorijama čačanskog Borca, gde je prošao kroz kompletnu selekciju i u sezoni 2003/04 debitovao za prvi tim. Nakon samo jedne sezone uspeo je da se nametne i preseli u tadašnji tim Reflexa iz Železnika, gde se nije zadržao dugo, pa se u sezoni 2005/06 ponovo vratio u Borac. Pošto je odigrao odličnu sezonu, preselio se ponovo u FMP iz Železnika za koji je nastupao dve sezone. U sezoni 2008/09 realizuje svoj prvi transfer van granica naše zemlje i potpisuje za Keravnos sa Kipra. Nije se dugo zadržao u kiparskoj ekipi, pa je sezonu 2009/10 završio u Napretku iz Kruševca. Sledeće 2010/11 potpisuje za nemački Oldenburg i uspeva da se nametne treneru, ali već naredne sezone seli se u Poljsku. Prvi tim za koji je potpisao u Poljskoj bio je PBG Basket. U narednoj sezoni usled odličnih nastupa potpisuje za znatno poznatiji poljski tim Turov. Iz Turova se u sezoni 2013/14 seli u bugarsku ekipu Levskog. Takmičarsku sezonu 2014/15 započinje u svom KK Borcu, da bi na polusezoni potpisao za rumunsku ekipu Craiove. U rumunskom klubu zadržao se do kraja prošle sezone. Na početku sezone 2016/17 ponovo se vraća u svoj matični klub KK Borac, za koji je nastupao do povrede, ali se nada će zaigrati ponovo u novoj sezoni. Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar