Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanin Vuk Radojičić je najmlađi strelac u nemačkoj elitnoj ligi

post-title


Perspektivni srpski košarkaš prezadovoljan je Jenom, ali već se priprema za obaveze u reprezentaciji!

Nakon prve uspešne sezone u nemačkoj Jeni mladi i veoma talentovani srpski košarkaš Vuk Radojičić stigao je u rodni Čačak. Srećan i pun lepih utisaka, jer je treći najmlađi debitant u nemačkoj eliti, a najmlađi igrač koji se upisao u strelce, Vuk je sebi dao samo par dana odmora. Odmah je nastavio sa treninzima. U kratkoj pauzi u jednom dahu nam je kazao…

“U početku nije bilo lako odvojiti se od porodice, kuće, koja mi je na 100 metara od dvorane kraj Morave gde sam napravio prve košarkaške korake. Ipak, vremenom sve dođe na svoje. Uspeo sam da se adaptiram”, podvlači Radojičić.

U novom klubu su te izuzetno lepo prihvatili…

“Zaista ljudi iz kluba su se potrudili da mi uvek budu na raspolaganju. Nemam ni jednu zamerku”.

Uvek si spreman da vredno treniraš. Kakvi su utisci?

“Radim i sa svojim vršnjacima, ali i sa prvim timom. Često po tri puta dnevno. Sve se lako i brzo dogovaramo i ništa mi nije teško jer obožavam košarku”.

Šta nam možeš reći o Jeni kao klubu?

“Jena je imala zaista dobru sezonu. Dobijali smo i velike rivale poput Bamberga, Bajerna, a moram istaći da mladi igrači, kao što sam ja, dobijaju šansu da zaigraju za prvi tim. Debitovao sam za seniore sa šesnaest godina. Odigrao sam devet plus šest minuta u nastavku meča protiv trećeg, četvrtog, kluba u zemlji. Inače, to je ekipa koja igra najbolju odbranu. Sve sam ozbiljno shvatio i mislim da je bilo dobro”.

Trenutno treniraš u Čačku, ali uskoro ideš na reprezentativnu prozivku.

“Početak završnih priprema U17 košarkaške reprezentacije Srbije za učešće na Svetskom prvenstvu u Argentini zakazan je za kraj maja. Okupljanje igrača je predviđeno za 28. maj u deset časova. Učiniću sve da izborim mesto i odem na SP, ali ako se to ne desi biće još prilika”.

Sa Jenom si parafirao ugovor na četiri godine.

“Da, imam još tri sezone. Ostaje da se vidi kako će se odvijati situacija. Nadam se svom napretku iz dana u dan”, optimista je mladi Vuk Radojičić. Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar