Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac juri novo iznenađenje protiv Crvene zvezde

post-title


Ingeniozno, sjajno, ubedljivo. Ovo su samo neki epiteti koji padaju na um kada se pomene igra Borca ove sezone u Super ligi. Čačani su pokazali da su jedan od najboljih timova u zemlji, sastav koji diše kao jedan. Naravno, uspesi kluba zasluga su svih, od uprave, preko stručnog do igračkog kadra. Dokazali su da su klasa. Naravno, nikako se ne sme zaboraviti ni sjajna čačanska publika, koja je čitave sezone bila bitan faktor u celoj priči.

[caption id="attachment_73723" align="aligncenter" width="1400"] Košarkaši Borca nakon što su savladali Crvenu zvezdu u Čačku[/caption]

Zbog svega navedenog, klub iz grada kraj Morave s pravom se može nadati novom čudu. A da bi isto bilo ispunjeno, mora u Beogradu biti pobeđena velika Crvena zvezda. To je ove sezone Čačanima već jednom pošlo za rukom. Naime, u epskom meču Borac je na domaćem parketu uspeo da savlada aktuelnog šampiona Srbije (70:63). Svi u Čačku se nadaju da je tako nešto moguće ponoviti.

Strateg čačanske ekipe Jovica Arsić prepušta ulogu favorita Crvenoj zvezdi, ali naglašava da će njegov tim iskoristiti šansu ukoliko se bude ukazala.

,,Kao što sam znao da je moj tim bolji od Tamiša, tako mi je potpuno jasno da je Zvezda daleko kvalitetnija on nas. Na domaćem terenu je apsolutni favorit, a sigurno da je željna osvete zbog poraza koji smo joj naneli u Čačku. Ne zanosim se i ne opterećuje prvim mestom u grupi, nama je mnogo važnije da uspemo da sačuvamo drugu poziciju. Sigurno je da ćemo se potruditi da prikažemo što bolju igru u Beogradu. U svakom slučaju, kada igrate sa jačim protivnikom rezultat mnogo više zavisi od njega nego od vas. Ako nam Zvezda bude pružila šansu, mi ćemo je sigurno iskoristiti“, jasan je Arsić.

Odlično pojačanje Borca pred Super ligu, prekaljeni Aleksandar Radulović kaže da je ekipu sustigao umor posle furioznih partija.

,,Nakon fantastične serije od pet vezanih pobeda sustigao nas je umor u poslednja dva kola. To je glavni razlog što smo izgubili u Čajetini. Mučili smo se i protiv Tamiša, ali smo na kraju pobedili. Pred naredno gostovanje Zvezdi glavna namera jeste da se što bolje odmorimo, regenerišemo i pripremimo za jednu od najtežih utakmica sezone“, reči su plejmejkera Borca.

Naravno, Zvezda kada igra kod kuće uvek slovi za favorita. Tako će biti i ovog puta, ali Čačani imaju pravo da se nadaju novom iznenađenju.

,,Idemo u Beograd potpuno rasterećeni, ali sa nadom da možemo napraviti novo čudo. Igramo dobro u Super ligi. Recimo, Zvezdu smo mogli sa još većom razlikom da pobedimo kod kuće, što bi nam sada mnogo značilo. Bilo kako bilo, želimo da se prikažemo što bolje u dvorani ,,Aleksandar Nikolić“, pa što da ne, i da pokušamo da ponovo trijumfujemo. Tako bi se još ozbiljnije učvrstili na prvom mestu u grupi, a pomenuto bi nam olakšalo put ka najvišim ciljevima. Klub i grad Čačak sigurno da su zaslužili da se što bolje plasiramo u ovogodišnjoj Super ligi. Na nama je da se potrudimo i pokušamo da ostvarimo dobar rezultat. Bila bi to lepa satisfakcija za sve dobro urađeno ove sezone“, izjavio je Radulović.

Utakmica između Crvene zvezde i Borca zakazana je za sredu 9. maj, a početak je u 18 časova. KK Borac, Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar