Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac nadigrao Megu

post-title


Čačak je bio mesto gde je odigran još jedan izuzetno važan meč. Verovatno je pala odluka ko će zauzeti drugo mesto u grupi A i sa iste krenuti u plej-of i borbu za titulu prvaka države. Kao pobednik je na kraju izašao Borac. Očekivanja su se ispunila brojnim ljubiteljima košarke u gradu na Moravi, jer su igrači Borca ponovo slavili u susretu sa Mega Bemaksom. Ovog puta rezultat je bio 89:77 (17:16; 30:20; 21:18; 21:23).

Mega je bolje otvorila utakmicu, lako napravivši seriju 7:0. Više od dva minuta bilo je potrebno Borcu da se prilagodi na brzu igru gostujuće ekipe, i da postigne koš. Prvi je to učinio Đoković, i to sa linije slobodnih bacanja. Nakon početnog grča Čačani su zaigrali mnogo bolje, uspevši da smanje prednost Mege. Međutim, gosti su i dalje nastavili da igraju na svoj način, sve vreme vodeći. Ipak, zahvaljujući nešto boljoj odbrani domaćin je uspeo da zaustavi brze napade rivala, na taj način mu ne dozvolivši da se odlepi. Čak je koševima Kutlešića na samom isteku prvog dela igre Borac uspeo da po prvi put u meču i povede (17:16).

Za razliku od prve deonice, drugu je Borac mnogo bolje započeo, ubacivši protivniku pet poena u kontinuitetu. Zvuči neobično podatak da je domaćin prvi šut za tri poena ubacio tek u drugom desetominutnom periodu. Igralo se u serijama, jer je Mega odmah uzvratila istom merom, tačnije 7:0, tako vrativši vođstvo. Igrala se vrlo čvrsta i ravnopravna borba. Trojka Pešakovića dodatno je probudila već prilično zagrejanu i raspoloženu publiku. Bitan podatak jeste da je Borcu proradilo tradicionalno čačansko oružje – šut van linije 6.75. Naročito je kapiten Marinović bio uspešan u tome, jer su njegove tri vezane trojke odvele domaći tim na +8 (38:30). Borac je igrao odlično, a hala je zbog toga gorela. Suficit stečen u tim momentima Čačani nisu ispuštali do odlaska na odmor, čak su ga povećali na dve cifre (47:36).

Kao što je bilo očekivano, Mega je dobro započela treću deonicu sa pet vezanih poena. Ali da se gosti potpuno vrate u igru sprečio je Stojadinović novim pogođenim šutevima za tri. On je sa četiri ubačene trojke prosto terorisao koš protivnika. U jednom trenuku domaćin je pobegao na maksimalnih +18 (62:44). Gosti nisu imali odgovor na sjajnu igru Borca. Bilo je očito da podmlađeni sastav Mege ne može da parira iskusnim Čačanima. Naravno, nije sve bilo crno za goste, imali su i oni svojih dobrih trenutaka. Ali to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi vođstvo Borca.

U poslednjem desetominutnom periodu gosti su zaigrali na sve ili ništa. Naravno, nije im ostala druga opcija, već da iz svih oružja napadnu domaći sastav. Ali Borac je suviše kvalitetan i iskusan da bi dozvolio da se bitnije promeni rezultat na semaforu. Igrali su Čačani pametno, staloženo, mirno, polako privodeći utakmicu kraju. Ni u jednom momentu Beograđani nisu uspeli da ozbiljnije ugroze protivnika. Ponovo je Borac izašao kao pobednik iz duela sa Megom, na taj način potvrdivši drugu poziciju u grupi A.

Borac: Popović, Kutlešić 8, Đoković 11, Pešaković 15, Balaban 8, Prlja 3, Stojadinović 22, Radulović 1, Gavrilović, Todorović 3, Čarapić, Marinović 18.

Mega Bemaks: Mušidi 2, Musić, Marjanović 2, Ašćerić 13, Čarapić 13, Bitadze 13, Lazić 12, Koprivica, Samardžiski, Mišković 5, Cerovina 5, Fundić 12. Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar