Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac savladao Radnik

post-title


Pred nikada manjim brojem gledalaca Borac je u utakmici bez prevelikog rezultatskog značaja zasluženo savladao Radnik sa 2:0. Tako su se Čačani oprostili od svojih baš najvernijih navijača pobedom u ovoj sezoni, koja je posle četiri godine vratila Borac u niži rang takmičenja.

Prvi su zapretili gosti iz Surdulice, ali Mladenović u 10.minutu iz veoma povoljne pozicije šalje loptu pored gola. Minut kasnije Lima na suprotnoj strani lobuje Vasiljevića, ali lopta pogađa stativu. U 17.minutu lep napad Borca završava Lukić, ali lopta leti iznad gola. U 32.minutu Lima propušta odličnu priliku kada Vasiljević zaustavlja njegov udarac sa svega par metara. Pet minuta kasnije Filipović posle dobrog centaršuta zaahvata loptu glavom, a golman gostiju vrhovima prstiju izbacuje loptu u korner. Najbolju priliku za Borac u prvom poluvremenui ne koristi Marinković koji sa svega trio metra šutira pravo u dobro postavljenog Vasiljevića.

Nastavak utakmice počinje dobrim pokušajem Lime sa ivice kaznenog prostora, Vasiljević je siguran.

Golman gostiju je kapitulirao kinut kasnije. Perišić idealno pronalazi Limu, a ovaj sa par metara zakucava loptu u mrežu Radnika za zasluženih 1:0.

Lep napad Borca smo videli u 51.minutu. Zoćević je dugom loptom pronašao Limu, koji je grudima spušta za Lukića. Usledio je topovski udarac, ali se ponovo istakao Vasiljević.

Borac do prednosti od 2:0 stiže u 53.minutu. Zoćević je lepo prihvatio loptu, lažnjakom se oslobodio čuvara i precizno ciljao suprotan ugao.

Do kraja utakmice se igralo uglavnom na sredini terena, bez velikih prilika. Beležimo jedino odličan pokušaj raspoloženog kapitena Zoćevića u 85.minutu, ali je Vasiljević najzaslužniji što su samo dve lopte završile u mreži tima iz Surdulice.

''Videlo se da smo emotiovno ispražnjeni jer smo ostvarili cilj i osigurali opstanak. To svakako ne umanjuje zasluženu pobedu Borca kome želim brz povratak u Super ligu gde mu je i mesto'' - rekao je pomoćni trener Radnika Igor Bondžulić.

''Naravno da je lepo kada se pobedi, ali ostaje gorak ukus zbog ispadanja iz lige. Mi ćemo i poslednje kolo odigrati maksimalno pošteno, a onda napraviti dublju analizu i prestrojiti se kako treba. Mislim da smo bili bolji i zasluženo pobedili korektnog rivala'' - rekao je trener Borca Vladimir Stanisavljević.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar