Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nikola Pešaković: Nema opuštanja, želimo da pobeđujemo

post-title


Košarkašima Borca ostala je još jedna utakmica u grupnom delu Superlige Srbije. U utorak, 15. maja, od 16 časova, u Zemunu će snage odmeriti sa domaćom ekipom Mladosti. Sjajnu uvertiru za ovaj susret Borac je napravio u subotu, kada je po drugi put ove sezone napravio veliki podvig savladavši Mega Bemaks (89:77).

Dve pobede nad Megom, jedna nad Zvezdom, ali brojni ovosezonski uspesi dokaz su da je Borčev tim spreman za velike podvige. Čačanski hram košarke bio je mesto gde su bile viđene maestralne partije domaćeg tima. Ali i na strani je Borac znao da briljira.

Ostalo je da se odigra još jedno kolo pre početka eliminacione faze. Reč je svakako o najvažnijem delu prvenstva, kako je još pre početka Superlige istakao strateg čačanske ekipe Jovica Arsić.

,,Pre nego što je počela Superliga sam rekao, a evo i sada nakon dobrih partija u grupnoj fazi ponavljam da bez obzira na sve što je do sada urađeno, najbitnije utakmice tek predstoje. Moramo se fokusirati na naredne izazove ako želimo da ostvarimo dobar rezultat“, rekao je kormilar Borca.

Šef struke napominje da bez obzira na to što utakmica protiv Mladosti nema rezultatski značaj, njegov tim mora ostati u dobrom ritmu.

,,Utakmica protiv Mladosti nema neki veliki rezultatski značaj, jer smo pobedom protiv Mege obezbedili drugo mesto. S druge strane, ne smemo da gubimo ritam. Igrači koji su u prošloj utakmici bili manje opterećeni svakako da će u Zemunu dobiti veću minutažu. Moramo paziti da svi budu u dobrom raspoloženju i fizički spremni pred četvrtfinale”, izjavio je Arsić.

Provereni šuter i jedan od najboljih igrača Borca Nikola Pešaković kaže da njegov tim želi da nastavi da pobeđuje.

,,Pobedom protiv Mege smo osigurali drugo mesto, što nam daje prednost domaćeg terena u nastavku prvenstva. U narednom duelu nećemo imati pritisak i imperativ pobede, kao što je to bio slučaj u mečevima iza nas. Međutim, to ne znači da ćemo igrati nonšalantno protiv Zemunaca. Nema opuštanja. Maksimalno smo motivisani da ostanemo u dobrom ritmu igranja i da nastavimo da pobeđujemo”, reči su beka Borca.

Pešaković je još jednom podvukao da je glavni cilj ponovo obezbediti igranje u ABA 2 ligi.

,,Odlični rezultati u dosadašnjem delu Superlige još uvek nam ništa konkretno nisu doneli. Zbog toga moramo da nastavimo da igramo na isti način, kako bismo ostvarili primarni cilj kluba – ponovo učešće u drugom po snazi regionalnom takmičenju. To je najmanje što smo zaslužili, ako se uzme fenomenalna sezona iza nas”, zaključio je Pešaković. KK Borac, Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar