Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nova demonstracija sile, Borac preslišao Mladost ubacivši neverovatnih 120 poena

post-title


U 10. kolu Superlige Srbije košarkaši Borca su ostvarili novi ubedljivi trijumf. Ovog puta je pobeđena Mladost iz Zemuna rezultatom 66:120.

Borac je minuli deo takmičenja završio na drugoj poziciji, tik iza Zvezda, sa skorom od osam pobeda i samo dva poraza. Iako utakmica nije imala rezultatski značaj za Čačane, ipak su gosti i ovaj meč shvatili jako ozbiljno. Doduše, da žele da nastave u pobedničkom ritmu Arsić i Pešaković su naglasili još u najavi ovog duela. Tako je i bilo.

Borac je od samog starta utakmice krenuo da melje protivnika. Nakon deset minuta košarke Čačani su imali značajan suficit od 15 poena. Već u 16. minutu igre ubacili su rivalu cifru od 50 poena, što zvuči zaista impresivno. Još u prvoj deonici bilo je očito da domaćin nema snage da se nosi sa daleko kvalitetnijim i iskusnijim rivalom.

Uprkos velikoj razlici nakon prvog poluvremena, Borac je utakmicu nastavio u istom stilu. Domaćin nije znao šta ga je snašlo. Čačani su uspeli da pobede sa maksimalnih +54 poena (66:120). Maestralno, nema šta. Bila je to nova demonstracija sile.

Da je Borac bio neuporedivo bolji u ovom susretu svedoči i podatak da je svaku deonicu uspeo da završi u svoju korist, i to ubedljivom razlikom. Bila je ovo sjajna najava pred doigravanje za naslov prvaka države.

U pobedničkoj ekipi čak polovina igrača imala je dvocifren broj poena. Najefikasniji bio je Darko Balaban sa 21 postignutim košem. Pratili su ga Gavrilović sa 18, Popović 14, Stojadinović 13, Pešaković 11 i Đoković 10 poena.

Sada sledi kraća pauza, a naredne nedelje počinju četvrtfinalni dueli. Gotovo sigurno protivnik timu Jovice Arsića biće Dinamik. Naravno, zbog osvojenog drugog mesta u grupi A Borac će imati prednost domaćeg terena. Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar