Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Izvršitelji po peti put u Fabrici reznog alata u Čačku

post-title


Sudski izvršitelji, uz prisustvo policije, pokušali su danas, peti put za poslednja tri i po meseca, da prinudno preuzmu pogon za izradu kugličnih vretena u Fabrici reznog alata u Čačku, što su radnici sprečili. Oko 100 radnika blokiralo je fabrički ulaz, sprečavajući sudske izvršitelje da uđu u fabriku.

Nekoliko sati kasnije sudski izvršitelji i policija, koja nije intervenisala, napustili su fabriku, a radnici nastavili da rade.

Sudski izvršitelji su pokušali da naplate dug od poravnanja sa jednom čačanskom privatnom firmom, koji je od 1,5 milion dinara u međuvremenu sa kamatama uvećan na oko 4,6 miliona dinara.

U Samostalnom sindikatu fabrike agenciji Beta su rekli da je presuda na osnovu koje se sprovodi prinudno izvršenje prema njihovoj oceni "sporna" i da je treba preispitati.

Sindikat ističe da radnici neće dozvoliti oduzimanje fabričke imovine i ukazuju da je pogon "Kuglična vretena" od značaja za odbrambenu industriju i da o tome postoji rešenje Ministarstva odbrane iz 2017. godine.

Fabrika reznog alata, koja se bavi proizvodnjom i prodajom rezanog alata i mašina, osnovana je 1953. godine i trenutno je u restrukturiranju.

Prema podacima sa sajta Ministarstva privrede, fabrika zapošljava 539 radnika. N1



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar