Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Naprednjaci o dešavanjima ispred "FRA"

post-title


U našu redakciju stiglo je saopštenje Informativne službe Povereništva GrO SNS Čačak koje prenosimo u celosti:

Jučerašnja dešavanja ispred pogona „ELDI“ u Hajduk Veljkovoj ulici, a koji posluje u sastavu „Fabrike reznog alata“, ponovo su neke političke organizacije pokušale da iskoriste u cilju sticanja jeftinih političkih poena i lične promocije.

Tako su pojedini odbornici Dveri u svojim izjavama i saopštenjima naveli kako su njihovi predstavnici tobože jedini stali u odbranu radnika i njihove imovine, namerno prenebregavajući da pomenu pojedine vrlo bitne činjenice.

Naime, ispred fabričke kapije prvi je još u 7,15 stigao predsednik Odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ u lokalnom parlamentu Aleksandar Maksimović, koji je došao na pismeni poziv grupe radnika FRA, kako bi im pružio podršku u cilju pravednog rešavanja problema u kome se nalaze i sve vreme bio sa njima ispred samog objekta. Manja grupa odbornika Dveri našla se tu tek mnogo kasnije, oko 8 sati, kada je policija već blokirala sve prilaze pogonu „ELDI“, a sa očitom namerom da isprovociraju incident, po čemu su do sada bili prepoznatljivi samo u sferi politike.

Policijski službenici su se ponašali maksimalno korektno i nisu naseli na njihove provokacije, da bi se potom zamenica predsednika Odborničke grupe Dveru Milica Prokić okomila na kupca Mića Kopitića, koji se nalazio u blizini i u jednom momentu je pretilo da će doći do fizičkog obračuna, pošto su Dverjani u grupi pokušali da nasrnu na Kopitića, ali je te policija sprečila.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Čačku i svi njegovi funkcioneri se maksimalno zalaže da se sačuva svako radno mesto u našem gradu i da se otvori još nekoliko hiljada novih, što gospodin Putača i njegova svita nikako ne mogu da prebole. Na to najbolje ukazuje i njihov stav prilikom glasanja za gradnju pogona nemačkog „Vorwerka“, koji je samo prvi u nizu investitora iz te zemlje koji će otvoriti svoje fabrike u našem gradu, čime se stvaraju uslovi za zapošljavanje čačanske omladine, kao i ostalih kategorija radno sposobnog stanovništva.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar