Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vučić primio osvajače medalja: Karatistima dvorana u Čačku (VIDEO)

post-title


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je srpske reprezentativce u karateu, taekvondu i parastreljaštvu, osvajače evropskih i svetskih medalja i zahvalio im se na uspesima. Tom prilikom predsednik Vučić je rekao da Srbija mora da pobeđuje svuda i na svakom planu svakoga.

[caption id="attachment_74921" align="aligncenter" width="600"] foto: Tanjug/Zoran Z.[/caption]

Na prijemu u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu, kod predsednika Vučića bili su bronzana sa Evropskog prvenstva u Kazanju taekvondistkinja Tijana Bogdanović, srebrni karatista Stefan Joksić i bronzani muški tim sa EP iz Novog Sada, kao i muška ekipa u parastreljaštvu sa Draganom Ristićem na čelu sa dva svetska srebra iz Južne Koreje, uz prisustvo ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je obraćajući se sportistima da Srbija mora da pobeđuje svuda i na svakom planu svakoga. On je zahvalio pre svega Draganu Ristiću, Stefanu Joksiću, Tijani Bogdanović na medaljama koje su doneli Srbiji, izrazivši uverenje da će ih biti još više u budućnosti.

"Očekujemo mnogo od Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju. Očekujem više medalja za Srbiju nego u Riju. Očekujemo povećanje od 50 odsto", naglasio je Vučić podsetivši da je to isto govorio i pred Rio, kada su mu se mnogi smejali, a onda je, iako su neki od kojih su se očekivale medalje zakazali, Srbija osvojila planiranih osam medalja.

Podsetio je da država sve oko nagrada isplaćuje na vreme, bez kašnjenja.

"Novca ima, sve je u redu u budžetu. Možemo sebi da priuštimo i uradimo sve što treba za sportiste i saveze", poručio je Vučić.

http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2018/05/18/11719591/vucic-sportisti-180518.mp4

Takođe je rekao da se sala za borilačke sportove gradi u Košutnjaku, i upitao da li država može još da pomogne, da li postoje posebne pripreme koje može da plati.

"Mislim da možemo sebi to u ovom trenutku da priuštimo", ponovio je Vučić.

Najavio je ulaganje u sportsku infrastrukturu i rekao da bi voleo da se grade sportske sale, potrebne za pripreme sportista, i van Beograda, u centralnoj Srbiji, Vojvodini.

"Važno je da imamo sale za pripreme u centralnoj Srbiji i Vojvodini i uvek ćemo dati prioritet tim delovima zemlje, ne samo Beogradu", kazao je.

U razgovoru sa sportistima, Vučić je Tijani Bogdanović rekao da ubuduće sa većom razlikom pobedi protivnicu kako ga ne bi "sekirala", a za karatistu Stefana Joksića je kazao da je obećao da će doneti medalju iz Tokija. Vučić je od Stefana dobio na poklon zlatni pojas.

Rekao je i da je gledao karate i da je video da su karatisti neverovatno brzi, a na opasku karatista da su Azerbejdžanci vodeća sila u tom sportu, Vučić je naveo da u nedelju putuje u tu zemlju i upitao da li je ta država tako jaka u tom sportu zato što ulaže mnogo.

Predsednik Vučić poručio je prvom čoveku Karate saveza Srbije Slavoljubu Piperu da će država dati sredstva za izgradnju trenažnog centra za karatiste u Čačku.

Piper je ocenio da će za takav poduhvat biti potrebno oko 400.000 evra, a Vučić dao predlog da Grad Čačak finansira 100.000, a država 300.000 evra, ali i da u tom kampu budu uslovu da treniraju i ostali sportisti. RTS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar