Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Veliki uspeh studenata Fakulteta tehničkih nauka na Menadžerijadi

post-title


Na nedavno održanoj Ekonomijadi i Menadžerijadi u Bugarskoj, studenti Fakulteta tehničkih nauka osvojili su prvo mesto u najtežoj disciplini – Kvizu znanja. Naši studenti pokazali su i odlično znanje na takmičenju iz engleskog jezika gde su osvojili treće mesto, kao i u debati, gde su takođe osvojili treće mesto. Ništa manje uspešni nisu bili i u sportu, gde su osvojili dva treća mesta u muškoj i ženskoj odbojci.

O značaju rezultata najbolje govori podatak da su na ovom takmičenju studenata učestvovala 22 ekonomska i tehnička fakulteta iz svih bivših jugoslovenskih republika. Ovo je do sada najveći uspeh studenata FTN na koji su posebno ponosni profesori i rukovodstvo, jer je dokaz da je ova naša visokoobrazovna ustanova u rangu sa našim najprestižnijim fakultetima.

- Mi smo 2012. godine poslednji put učestvovali na Ekonomijadi i Menadžerijadi kada smo osvojili drugo mesto, isto u disciplini Kviz znanja. Ovoga puta smo otišli i korak dalje. Studenti su sa studijskog programa Inženjerski menadžment i spremali su se dva meseca. Zaista imamo razloga da budemo ponosni na naše studente. Ono što je još jako važno, imali smo priliku da vidimo kako se ponašaju drugi studenti, kakva je konkurencija i možemo zaista da budemo ponosni našim studentima, na pravi način su predstavljali sebe, svoj fakultet, Čačak i Srbiju, rekla je dr Neda Nikolić, docent.

Na Ekonomijadi i Menadžerijadi u Bugarskoj učestvovalo je ukupno 66 studenata FTN-a. U Kvizu znanja takmičile su se Ivana Gudurić, Bojana Babić i Marija Kovačević.

- Konkurencija je bila jaka jer su učestvovali ekonomski i tehnički fakulteti iz svih bivših jugoslovenskih republika. Spremali smo se oko dva meseca i to je donelo rezultate. Pitanja su bila iz oblasti ekonomije, menadžmenta, strategijskog menadžmenta. Odneli smo prevagu čak i u odnosu na fakultete kojima je to uska struka rada, zahvaljujući pre svega našim profesorima. Rekla bih da smo osim takmičenja, uživali u prelepom Sunčanom bregu u Bugarskoj, a stekli smo i nove prijatelje, rekla nam je Ivana Gudurić, studentkinja druge godine FTN-a na Studijskom programu Inženjerski menadžment.

- Kviz znanja je najteža disciplina na ovom takmičenju. U svemu smo imali veliku podršku dekana, profesora Nede Nikolić, Jasmine Vesić Vasović i asistenta Sanje Puzović. Ovaj uspeh na mene lično biće podstrek da se bavim ovim poslom, kaže Bojana Babić.

– Prvi put sam bila na Ekonomijadi i Menadžerijadi i savetujem da svako bar jednom ode, jer je to nešto što ćemo pamtiti ceo život, stekli smo nova poznanstva i prijateljstva. Takmičenje nije bilo jednostavno, imali smo dosta materijala da naučimo, što je zahtevalo veliki rad i trud. Sve se to isplatilo, rekla je Marija Kovačević.

Na svoje studente ponosna je i profesorka engleskog jezika Vesna Kovačević koji su osvojili treće mesto na takmičenju iz engleskog jezika, a naši studenti dobili su i pohvalu za najbolju prezentaciju.

– Tražilo se znanje gramatike, vokabulara, razumevanja pročitanog teksta. Oni timovi koji su prošli prvi krug dalje su imali obavezu da prikažu prezentaciju. O značaju engleskog jezika ne treba govoriti, i mi na FTN svake godine povećavamo broj časova u semestrima, pogotovo na smerovima manadžment i IT, ali studenti menadžmenta su među najboljima kada je u pitanju znanje engleskog jezika, navodi profesorka Kovačević.

Dekan FTN, profesor Nebojša Mitrović kaže da je ponosan na svoje kolege profesore i studente koji su na pravi način predstavili ovu visokobrazovnu ustanovu, uz obećanje da će fakultet naći način da ih i adekvatno nagradi. Kako je dekan rekao, to je rezultat višegodišnjeg kontinuiranog rada i ulaganja u kadrove i rada na unapređivanju kvaliteta nastave, pre svega opremanjem laboratorija i rekonstrukcijom zgrade fakulteta.

-Da bi bili uspešni na svim poljima, mi smo stvorili jednu novu krilaticu koju koristimo u našem radu: pametnije, brže, bolje, jače. Mi smo u obavezi da našim studentima pružimo sve segmente iz ova četiri polja: da ih naučimo da budu pametni, da brzo rade, da budu jaki i da sutra kada steknu diplomu na tržištu, pokažu sve kompetencije koje smo im pokazali. Da bi znali gde se nalazite na ova četiri segmenta morate se uporediti sa sebi ravnima. U tom smislu FTN podržava sve studentske aktivnosti u pogledu takmičenja. Rezultati su izuzetno dobri i ponosni smo na njih, i to je rezultat jednog vrednog i posvećenog rada sa studentima, poručio je dekan Mitrović.

Ovih dana druga ekipa studenata sa FTN-a otputovala je na Elektrijadu koja se održava u Crnoj Gori, gde se očekuje da naši studenti takođe ostvare zapažene rezultate.

- Pokazali smo da imamo sjajne studente na faklultetu u koje vredi ulagati. To je jedna od brojnih aktivnosti koje podržava Studentski parlament. Imali smo brojne humanitarne akcije, učestvovali smo na prvom Studentskom nacionalnom kupu gde smo osvojili prvo mesto u generalnom plasmanu, podsetila je Sandra Miljaković, predsednica Studentskog parlamenta FTN.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar