Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Auto-put Preljina-Obrenovac otvara se ove godine

post-title


Ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će ove godine na Koridoru 11 biti otvoreno ukupno 102 kilometra auto-puta, od Obrenovca do Preljine kod Čačka.

U saobraćaj će biti puštene dve deonice Koridora 11 – od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga u dužini od ukupno 50 kilometara, kao i ranije izgrađena deonica Ub–Lajkovac u dužini od 12 kilometara.

Ranije je puštena u saobraćaj deonica auto-puta Ljig–Preljina duga 40 kilometara.

Zorana Mihajlović je rekla, nakon posete „Koridorima Srbije“, da će 1. marta početi i radovi na sledećoj deonici Koridora 11, od Preljine do Požege, pošto je sve spremno za gradnju.

„Izgradnja će trajati oko dve godine, tako da 2021. možemo imati auto-put sve do Požege“, navela je Mihajlovićeva.

Navodi da je prerano da se govori o nastavku gradnje tog auto-puta od Požege do Boljara, pošto je u pitanju velika investicija vredna između 1,2 do 1,7 miliona evra.

„Pred koridorima Srbije se nalaze novi projekti, to znači da će Koridori biti investitori za Moravski koridor. Oni su investitori za auto-put Mira kao i za Fruškogorski koridor. Ali će, naravno, Putevi Srbije biti investitor na auto-putu Beograd-Sarajevo, u brzim saobrćajnicma poput Šabac-Loznica, Zrenjanin – Novi SAD. To su projekti gde će praktično Putevi Srbije biti investitori“, navela je Mihajlovićeva. RTS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar