Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Manji porez na zarade od 2019. godine

post-title


Porez na plate biće umanjen od početka naredne godine, najavio je Siniša Mali, ministar finansija. Za koliko će biti umanjen taj namet, koji se trenutno obračunava po stopi od 10 odsto, nije poznato. Ministar je samo rekao da će tokom ove godine biti završen kompletan predlog kako bi ta mera mogla da se sprovodi od januara naredne godine.

Mali je podsetio da je zakonski rok za povraćaj PDV-a 45 dana i naglasio da nema razloga da privrednici čekaju toliko ako imaju uredne papire, kao i da bi im puno značilo da taj novac dobiju što pre zbog likvidnosti.

– Prvi sledeći korak je da smanjimo porez na zarade od januara sledeće godine. To su dva mala, ali važna poteza koja su simbol promena koje se u našoj zemlji dešavaju – naglasio je Mali.

Nebojša Atanacković, iz Unije poslodavaca, kaže za „Politiku” da su ovo dve sjajne vesti, koje čeka da čuje deceniju, a možda i dve. On navodi da poslodavci insistiraju na smanjenju poreza i doprinosa, koji prema njegovoj tvrdnji, u odnosu na neto zaradu, iznose od 64 do 67 odsto. Politika



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar