Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Humanitarni tiket u podne: Dejan Petrović tipuje za Udruženje invalida cerebralne i dečje paralize iz Užica

post-title


MOZZARTOV plemeniti petak rezervisali smo za ambasadora srpske trube Dejana Petrovića. Plemeniti gost u 772. izdanju "Humanitarnog tiketa u podne" je čuveni naslednik svetski poznatog Miće Petrovića. Dejan je višestruki osvajač svih nagrada na Saboru u Guči, među kojima je i nagrada Prva truba sveta. Poznat je po izvođenju srpske tradicionalne muzike koju kombinuje sa modernim elementima. Do sada ima četiri diskografska izdanja. Dejan Petrović Big Band pored autorske muzike na repertoaru ima niz stranih obrada i interncionalnih numera. Sa velikim uspehom je bezbroj puta predstavljao Srbiju na svetskim sajmovima, festivalima, sportskim i događajima iz kulture.

Da se podsetimo, MOZZART - ov poslednji humanitarni dobitnik bio je proslavljeni vaterpolista Filip Filipović koji je postao 128. humanitarni dobitnik. Filipović, koji se sa našom reprezentacijom bori za novo kontinentalno zlato, je imao zagarantovani iznos od 50.000 dinara. Naša kompanija će ovu donaciju uplatiti Sigurnoj kući Beograd.

MOZZART je do sad u dobrotvornom listiću donirao ravno 7.549.760, 00 dinara. Ne smeju se zaboraviti ni kompanijske donacije koje su usmerene ka Republici Srpskoj.

Evo plemenitog tiketa Dejana Petrovića kojim će pokušati da uveća do sad donirani iznos.

Užičanin je krenuo od utakmice prvog kola Superlige Srbije, VOJVODINA – MLADOST LUČANI. Lale su tokom priprema po jednu utakmicu dobile, izgubile i remizirale. Isto se može konstatovati za Lučance. Međusobni skor glasi 10:1:2. Poslednji duel dva rivala dobila je Mladost sa 1:0.

“Verujem da će Vojvodina upisati prva tri boda, odigraću jedinicu”.

Poznati muzičar je iz Srbije skoknuo do Poljske, LEGNICA – POGON. I ovo je meč prvog kola. Domaći su u seriji od sedam duela bez poraza. Gosti su imali četiri utakmice u kojima su pobeđivali ili igrali nerešeno. Poslednju proveru su izgubili. Statistika nam nije od pomoći.

“Na poluvremenu će biti nerešen ishod, 1pp X”.

I dalje ostajemo u Poljskoj, JAGELONIJA – LEH. Tim iz Bjalistoka je u prijateljskim odmeravanjima ostvario dve pobede uz remi i tri poraza. Ekipa iz Gdanjska je tokom priprema dobila tri, ali i izgubila toliko utakmica. Međusobni skor nam nije od pomoći jer je identičan, 12:8:12. Poslednji put je bilo 4:1 za domaće.

“I sad očekujem da se prvo poluvreme završi bez pobednika, 1pp X”.

Naredna destinacija po želji našeg plemenitog gosta je Republika Irska, ST. PATRIKS – LIMERIK. Istorija kaže 9:4:4, uz poslednje dve minimalne pobede domaćih. Gosti imaju deficit od devet poena. Čak pet poslednjih duela St. Patrik je izgubio. Limerik nije puno bolji, ali ima maker jedan trijumf.

“Očekujem konačno pobedu domaćih, jedinica”.

I za kraj tiketa liga Rumunije, prvo kolo, KLUŽ - BOTOŠANI. Međusobni skor je blago na strani domaćih, 7:3:4. Viđena je goleada na poslednjem duelu, bilo je 3:4 jer su se izvodili penali. CFR je bez poraza na poslednjih pet utakmica. Botošani su bez datog gola izgubili sva tri poslednja meča, gol razlika 8:0.

“Nadam se da će bodovi ostati kod domaćih, jedinica”.

Pored dobrotvornog tiketa MOZZART ima niz društveno odgovornih aktivnosti. Ponosni smo na akciju “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 62 košarkaška igrališta. Tereni su otvoreni i u čast srpskih reprezentativca Nemanje Bjelice, odnosno, Marka Gudurića. Poslednji košarkaški teren Mozzart je svečano otvorio u Kruševcu, a poneo je ime našeg reprezentativca Dragana Gagija Milosavljevića. Slede Kragujevac, Niš, Loznica, Tara…i tako do stotog terena!

MOZZART je generalni sponzor sporta na BU. Donirao je više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji otišlo je čak 400 televizora. Poslednja donacija usmerena je za sport u Vojsci Srbije i iznosi fantastičnih 100. 000 evra. Podržali smo i najveći festival pisaca za decu u Srbiji “Vitezovo proleće”, a nagrada za kompaniju je stigla u vidu Zlatne povelje.

Naša kompanija, učestvovala je u akciji “Bitka za bebe”. Bila je naslovni sponzor KLS – a, član sponzorskog pula ABA lige, sponzor je Borca i Železničara… Doniramo sportsku opremu manjim klubovima iz cele Srbije. Akcija se zove “Novi dresovi za nove šampione”. Preko 70 klubova je dobilo našu opremu. Jedan od njih je ŽOK “Zaječar”.

Pomažemo fondacije “Podrži život”, “Budi human”, subotičku “Kolevku”, UDUS, NURDOR, Život, Zajedno za život, Koš za sreću, SOS Dečja sela, Tiršovu, Zvečansku… Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Miloš Milić



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar