Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marko Danilović treći na trci Euro toura u Debrecinu

post-title


Marko Danilović, biciklista Borca u dresu reprezentacije Srbije osvojio treće mesto na trci V4 SPECIAL DEBRECIN-IBRANY.

Reprezentacija Srbije u sastavu Marko Danilović, Stefan Stefanović, Stevan Klisurić i Dušan Veselinović uz stručno vođstvo Ivana Rvovića, nastupila je u nedelju, 22. jula na trci V4 SPECIAL DEBRECIN-IBRANY u Mađarskoj. Trka se vozila u okviru Euro toura u kategoriji 1.2 i donosila je bodove za UCI rang listu.

Staza trke bila je ravna u dužini od 157,6km. Vozilo se veoma brzo tako da je prosečna brzina pobednika bila 48,41km/h. U tako jakom tempu srpski biciklisti bili su veoma aktivni i svakom begu bio je neko od četvorice veoma angažovanih biciklista. Na polovini staze odvaja se vodeća grupa od 10 takmičara u kojoj su bili Marko Danilović i Stevan Klisurić. Veoma jak tempo vodeće grupe nije mogao da isprati Klisurić, koga je stigla velika grupa. Na 20km pre cilja počeli su napadi i odvaja se vodeća trojka u kojoj je bio Marko Danilović.Trojka je složno išla sve do cilja i sprint je odlučio pobednika. Trku je pobedio Peter Kustor iz Austrijske ekipe MY BIKE STEEVENS, drugi je bio Tyrpekl Karel iz Češke ekipe PARDUS-Tufo PROSTEJOV, dok se Danilović morao zadovoljiti trećim mestom. Ostali biciklisti iz Srbije došli su u velikoj grupi sa zaostatkom od 1.30 minuta i Veselinović je osvojio je 41 mesto, Klisurić 43 mesto i Stefanović 71 mesto.

Ovaj rezultat Danilovića je veliki uspeh i osvojenih novih 25 bodova za UCI rang listu nacija i pojedinaca, s obzirom da se on nalazi B programu Biciklističkog saveza Srbije.

Sledeći nastup Srpski biciklisti imaće na trci Velika nagrada Kranja koja se održava 29. jula, a potom 5. avgusta na Prvenstvu Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji koje će se održati u Čačku.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar