Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Poslanici Dveri Nogo i Kostić protiv ulaska u Savez za Srbiju

post-title


Član Predsedništva Dveri i poslanik u Skupštini Srbije Srđan Nogo izjavio je da je na sednici Glavnog odbora stranke bio protiv toga da Dveri budu jedan od osnivača Saveza za Srbiju, ali da ne misli da takva odluka može dovesti do raskola Dveri.

On je za današnje izdanje "Politike" kazao da je od prisutnih 93 članova odbora njih 58 glasalo za, petoro je bilo uzdržano, dok je 30 članova bilo protiv, među kojima i on.

Nogo je rekao da je problem što je za tu odluku po stranačkom statutu bilo potrebno da glasa 62 člana GO, ali da se to nije dogodilo.

Protiv toga da Dveri budu osnivači saveza bio je i poslanik Ivan Kostić koji je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da je takva odluka loša i da "nema povrenja u ljude koji su u proteklom periodu uništili Srbiju".

"I (Aleksandar) Vučić i Demokratska stranka i (Dragan) Đilas i (Vuk) Jeremić i (Borko) Stefanović za mene su isti i sa njima Srbija nema budućnost. Srbiji su potrebni novi i nekorumpirani političari", napisao je Kostić.

On je naveo da pokret neće napustiti i da neće da uništava pokret i pljuje po onome u šta je uložio 16 godina svog života i želi da se i dalje bori u okviru Dveri za "svetosvku i porodičnu" Srbiju.

Predsednik Dveri Boško Obradović je posle sednice GO izjavio da su na sednici ocenili da je prirotet stvaranje jedinstvene opozicione kolone, jer je to jedini način da se izbore za smenu aktuelne vlasti. Naveo je i da će Dveri zadržati svoju autonomiju u delovanju i da neće odustati od svog identiteta.

Osnivači saveza su bivši gradonačelnik Beograd i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas, Demokrtaska stranka, Narodna stranka Vuka Jeremića, Levica Srbije Borka Stefanovića, Pokret za preokret janka veselinovića, Zdrava Srbija Milana Stamatovića, Sindikat Sloga Željka Veselinovića.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar