Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Više od 20 ovaca stradalo usled udara groma

post-title


Više od 20 ovaca stradalo je juče popodne usled, najverovatnije groma, u domaćinstvu Bogića Adamovića iz gornjomilanovačkog sela Vrnčani.

Adamović je rekao da se čula snažna eksplozija i da je prvo pomislio da je grom gađao u štalu.

"Počela je da pada sitna kiša, zatim je nastala grmljavina, a ovce su bile na ispaši. Obično se skolone ispod drveta kada je jaka kiša ili kada traže hladovinu. Otišao sam u kuću i odjednom se čula takva eksplozija. Prvo sam pomislio da je grom udario u štalu. Pogledam ka štali gde su bile krave, vidim da je sve u redu. Posle pomislim da nije u pitanju dalekovod, koji je nov. Krenem ka dalekovodu, prolazim pored ovaca, ali nisam obraćao pažnju. Kad sam se vratio vabnem ih, kad samo dve dođoše na sred livade, ostale se ne pomeraju", ispričao je Adamović.

Prema njegovim rečima, kada im je prišao video je da su sve mrtve.

"Svaka je bila teža od 60 kilograma. Nastradalo je 12 jagnjadi i 13 ovaca, kao i ovan rase Il de Frans koji je debelo plaćen", rekao je Adamović.

Šef Kancelarije za zaštitu životne sredine opštine Gornji Milanovac, Nevena Obradović, izjavila je da u ovakvim situacijama vlasnik prijavi uginuće životinja njima ili veterinarskoj službi, nakon čega se angažuje firma za obavljanje tih poslova.

"To je način kako da organski otpad, na neškodljiv način uslonimo kako ne bi bilo štete po zdravlje ljudi i životnu okolinu. Prostor gde se nalaze uginule životinje se dezinfikuje. Cilj svega toga jeste sprečavanje bilo kakvih zaraza i otklanjanje tog otpada", naglasila je Obradović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar