Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U ponoć na snagu stupa novi režim saobraćaja u Guči

post-title


U ponoć će na snagu da stupi novi režim saobraćaja u Guči, povodom održavanja 58. Sabora trubača u Guči, saopšteno je iz opštine Lučani.
Biće zabranjen tranzitni saobraćaj kroz naseljeno mesto Guča iz pravca Čačka, Lučana i Ivanjice i usmeravan na ulice Kneza Miloša (obilazni put), Dragačevskih trubača i Albanske spomenice, postavljanjem putokaznih tabli III-13, i to:
- iz pravca Čačka kod kafane Broćić Milana, sa oznakom za pravac Užice, Arilje i Ivanjicu;
- iz pravca Lučana kod "Dračinog" stovarišta (pre benzinske pumpe), sa oznakom pravca za Čačak i Ivanjicu;
- u ulici Dragačevskih trubača kod Instituta za krompir, sa oznakom pravca za Ivanjicu i Kotražu;
- iz pravca Ivanjice kod zgrade Šumske sekcije, sa oznakom pravca za Čačak i Užice (strelice u pravcu ul. Dragačevskih trubača);
- kod objekta "Solanum", sa oznakom pravca za Čačak i Goračiće.
Radi rasterećenja tranzitnog saobraćaja preko Guče postaviće se putokazne table III-13 u Belici, Živici, Goračićima, Carevićima, kod Draškovića mehane i na Karauli kako bi se tranzitni saobraćaj usmerio putnim pravcem iz Čačka preko Rasovca, Goračića,  Živice i Belice i iz pravca Ivanjice, Kotraže, Kaone i Viče i istim putnim pravcem prema Čačku.
Zabranjuje se tranzitni saobraćaj kroz naselje Guča iz pravca Arilja opštinskim putem Donja Kravarica-Gornja Kravarica-Guča i isti preusmerava na državni put II-A reda Arilje-Donja Kravarica–Lis, postavljanjem putokazne table III-13 u Donjoj Kravarici, sa oznakom za Guču, Čačak i Lučane u pravcu Lisa.
Zabranjuje se parkiranje vozila na kolovozu ulica Kneza Miloša (obilazni put), Dragačevskih trubača, Republike, Pionirske (od raskrsnice sa ul. Braće Dmitrović do raskrsnice sa ul. Bogdana Kapelana), Bogdana Kapelana, Miloša Obilića, Albanske spomenice i 7. jula, postavljanjem znakova II-34 (zabrana zaustavljanja i parkiranja), na početku i na kraju navedenih ulica.
U ulicama Republike (od "kamenog mosta" do ul. Prvomajska), Pionirskoj, Bogdana Kapelana, Miloša Obilića i Albanske spomenice uz znak II-34 postaviće se dodatna tabla "osim na trotoaru".
Ulazak i izlazak autobusa na autobusku stanicu vršiće se isključivo sa obilaznog puta (tj. iz ulice Kneza Miloša preko novog mosta).
Za taksi stanicu određuje se parking prostor preko puta autobuske stanice, sa ulaskom i izlaskom kao za autobuse.
Prakiranje se dozvoljava:
- za autobuse - na internoj saobraćajnici u krugu „Voćar-Produkt“ DOO Guča, do popune slobodnih mesta, s tim što na isti autobusi iz svih pravaca prilaze od kružnog toka na ulasku u Guču preko „Kamenog mosta“. Nakon popune slobodnih mesta parkiranje se vrši u krugu Srednje škole Guča, na koji autobusi ulaze iz ulice Republike;
- za pozvane goste – sa pozivnicom Predsednika opštine na parking prostoru kod motela „As“;
- za učesnike u programu – na sportskim terenima Osnovne škole Guča;
- za vozila za snabdevanje – na obeleženim i organizovanim prostorima za parkiranje;
- a putnička vozila posetilaca na potesu: Smonice- katastarske parcele broj 2011/2 i 2011/26 KO Guča-javna svojina Opštine Lučani, na koji se ulazi iz ulice Kneza Miloša (kružni put), a izlazi na postojeći put prema reci Bjelici, na potesu kod „Kamenog mosta“, katastarske parcele broj 1801, 1802/3 i 1804/3 KO Guča, na koji se ulazi i izlazi na obeleženom mestu na kružnom putu.
Svi parkinzi obeležiće se znakovima III-32 sa dodatnim tablama.
Od 08. avgusta u ponoć do 12. avgusta, takođe u ponoć biće zabranjen saobraćaj za sva motorna i zaprežna vozila ulicama: Republike od raskrsnice sa ulicom Prvomajska do raskrsnice ulica Republike i Dragačevskih trubača, Bogdana Kapelana od raskrsnice sa ulicom Čede Vasovića do raskrsnice sa ulicom Pionirska, Braće Dmitrović, Prote Gučanina, Čede Vasović, Braće Ječmenić, postavljanjem znakova II-3 sa dodatnom tablom "osim za dostavna vozila od 06 do 10 časova) na raskrsnicama ulica: Republike i Kneza Miloša, Albanske spomenice i Dragačevskih trubača, Čede Vasovića i Dragačevskih trubača.
Istovremeno biće dozvoljeno saobraćanje turističkog vozića u naseljenom mestu Guča, na relaciji od Kružnog toka na ulasku u Guču, ulicom Republike do skretanja u ulicu Prvomajsku, ulicom Prvomajskom do „Voćara“, gde će se isti vozić okretati i vraćati nazad istom relacijom do kružnog toka, s tim što vozić ne može saobraćati navedenom trasom u slučaju da dođe do zagušenja saobraćaja dok se ta situacija ne otkloni, a sve shodno rešenju nadležnog opštinskog organa.
Vozila MUP-a, hitne pomoći, vatrogasna vozila, obeležena vozila javnih preduzeća i ustanova na intervenciji, vozila građana MZ Guča i vozila Opštinske uprave opštine Lučani (za koja vozači pokažu oznaku „organizator“) izuzimaju se iz navedenog režima saobraćaja.
Ulaz u naselje Guča dozvoljen je iz ulice Dragačevskih trubača ulicama Albanske spomenice i Miloša Obilića gde će se saobraćaj odvijati u oba smera, a ulicama  Bogdana Kapelana, Pionirska, B. Dmitrović i Republike od raskrsnice sa B. Dmitrović do raskrsnice sa Prvomajskom u jednom smeru i ulicom Republike do izlaska preko Kamenog mosta na ul. Kneza Miloša u oba smera.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar