Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ilić posle 25 godina „progledao“

post-title


Saopštenje informativne službe GO SNS Čačak

Najnoviji javni nastup lidera Nove Srbije, odnosno one šačice ostrašćenih koliko je od te partije ostalo, je u najmanju ruku za rubriku „Verovali ili ne“. Velimir Ilić, za čije je vladavine i više ministarskih mandata samozvana republika Kosovo proglasila nezavisnost, postavljeno pitanje i dobijen poražavajući odgovor Međunarodnog suda pravde u Hagu, rasprodata i uništena srpska privreda, zemlja dovedena na rub bankrota… daje sebi za pravo da kritikuje predsednika Republike Aleksandra Vučića, koji za boljitak i napredak naše zemlje svakodnevno ulaže nadljudske napore kako bi bar delimično ispravio ono što su za 12 godina uništili Ilić i njegovi satrapi.

Teško je biti domaćin u praznoj kući, ali čelni čovek Srbije nije poklekao ni po jednom pitanju, a to što nastoji da prikaže trenutno stanje onakvim kako zaista jeste, bez ulepšavanja i laganja sopstvenog naroda, neko pokušava da protumači kao njegovu slabost. Kada „kola krenu niza stranu“, što se u Srbiji zbivalo od 2000. do 2012. godine, teško je taj trend zaustaviti, a Vučiću i njegov saradnicima je samopregornim radom to pošlo za rukom i iz dana u dan su primetni koraci napred u podizanju standarda i poboljšanju života građana.

[caption id="attachment_78619" align="aligncenter" width="756"] Foto: Tanjug/Pink[/caption]

Kompromisno rešenje Kosovsko-metihijskog problema je jedan od prioritetnih zadataka i svaki pozitivan pomak, ma koliko on naoko bio mali, predstavlja pobedu za Srbiju. Predsednik je svima jasno stavio do znanja u kakvoj se situaciji nalazimo i šta namerava da uradi, od nastojanja da se vrati imovina Srpske pravoslavne crkve, građana i privrednih subjekata, do zaštite života i prava preostalog srpskog naroda na KiM.

Kritike na to što iz Srbije odlaze mladi i obrazovani ljudi takođe ne stoji, jer se dovođenjem brojnih stranih investitora i otvaranjem na desetine hiljada novih radnih mesta stvaraju uslovi da upravo oni najsposobniji i najbolji ostanu ovde. I Čačak se našao u grupi gradova gde će otvaranjem novih proizvodnih pogona, sa najsavremenijom tehnologijom, biti omogućeno da svi koji žele nađu zaposlenje. Zanimljivo bi bilo čuti koliko je stranih investitora u vreme vladavine DOS-a došlo u Srbiju i Čačak, a Velimir Ilić to vrlo dobro zna, ali se pravi blesav i svojim demagoškim nastupima ponovo nastoji da obmane domaću javnost.

Umesto da se svi faktori na javnoj sceni u Srbiji ujedine bar oko najvažnijeg pitanja – rešavanja problema Kosova, neki ovu situaciju koriste kako bi ponovo ubrali jeftine političke poene i optužili Aleksandra Vučića zbog čega brzopotezno ne reši ovaj vekovni Gordijev čvor i samo svesni da brzog i lakog rešenja nema. Sve to naš narod prepoznaje, vidi i sudiće na nekim narednim izborima, uz podatak da predsedniku države i Srpskoj naprednoj stranci rejtin iz dana u dan raste, dok ostalima strmoglavo pada, pa su tako morali da se udruže i „šut sa rogatima“.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar