Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ariljci po Dedinim notama

post-title


U Bresnici pokraj Čačka, održan drugi po redu Memorijalni turnir “Gradimir Deda Jovičić” na kome su trijumfovali fudbaleri Budućnosti iz Arilja.

[caption id="attachment_78786" align="aligncenter" width="1280"] foto: Milorad Plazinić[/caption]

Minulog vikenda je u selu Bresnica kod Čačka, održan drugi po redu memorijalni turnir “Gradimir Jovičić – Deda”, posvećen uspomeni na nekadašnjeg sjajnog čoveka i velikog driblera čačanskog Borca, Pelistera, Šibenika i kruševačkog Napretka. Pobednik ovogodišnjeg turnira je ekipa Budućnosti iz Arilja koja je posle uzbudljivih 90 minuta igre, tokom kojih je viđeno nekoliko evro-golova, nadigrala sa 4:2 domaćina, tim FK Rudar. Uvertira za finalni meč bila je utakmica za treće mesto u kojoj su snage odmerili timovi Takova i Orlovca iz Mrčajevaca. Gornjemilanovčani koji su prošlog leta osvojili pobednički pehar, ovoga puta su morali da se zadovolje trećim mestom, pošto su sa 3:1 savladali mladu i veoma borbenu ekipu iz Mrčajevaca.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ivan Paunović iz FK Budućnost, najbolji strelac bio je raspucani Dragan Mirković (pet golova) iz FK Takovo, dok je prigodan pehar kao najbolji čuvar mreže, dobio iskusni Predrag Pejović iz FK Rudar. U okršajima za treće mesto i finale, gledaoci su uživali u sjajnim potezima i prelepim golovima, a majstorije i cepanje mreža nisu izostale ni u subotu, kada su odigrani kvalifikacioni mečevi. Prvo su se sastali FK Rudar i FK Orlovac i pošto se regularni deo meča završio rezultatom 2:2, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Po istovetnom scenariju u finale su prošli i fudbaleri ariljske Budućnosti s tim što se ovaj spektakularan duel, posle 90 minuta završio rezultatom 3:3.

[caption id="attachment_78784" align="aligncenter" width="1280"] foto: Milorad Plazinić[/caption]

- Veoma smo zahvalni našim prijateljima iz Arilja, Gornjeg Milanovca, kao i komšijama iz Mrčajevaca koji su uzeli učešće na našem turniru uz pomoć kojeg želimo da očuvamo sećanje na Gradimira Jovičića, nekadašnjeg majstora fudbala koji je svojim potezima dizao na noge publiku od Vardara do Triglava. A kakav je kao čovek bio naš Deda, izlišno je govoriti. I ovoga puta organizaciju turnira je pomogao FS Čačka, na čelu sa Zoranom Vujičićem i Milovanom Đokovićem i hvala im na tome – kaže Goran Vidojević, predsednik FK Rudar.

Bresničani se takmiče u Okružnoj ligi već nekoliko sezona i realno sagledavaju svoje mogućnosti i ambicije.

[caption id="attachment_78785" align="aligncenter" width="1280"] foto: Milorad Plazinić[/caption]

- U prošlom prvenstvu smo izborili plasman u sredinu tabele, a verujemo da ćemo i u predstojećoj sezoni koja uskoro počinje, biti usidreni u zlatnoj sredini. Imamo stabilnu finansijsku situaciju, fine klupske prostorije i samo je preostalo da malo popravimo kvalitet terena. Želja nam je da za koju godinu pokrijemo tribinu koju smo izgradili prošlog leta, kada smo organizovali prvi Dedin memorijal – zaključio je Vidojević.

Ovogodišnji promoter turnira bio je Miroljub Kovačević, aktuelni trener FK Orlovac i nekadašnji saigrač Dede Jovičića. Pred početak ceremonije otvaranja turnira, popularni Mićo Kovač je mladim igračima pričao anegdote iz karijere Dede Jovičića u nameri da im dočara kako je bio moćan kao igrač i koliko je bio omiljen među saigračima i navijačima.

[caption id="attachment_78788" align="aligncenter" width="960"] foto: Milorad Plazinić[/caption]


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar