Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Najsavremenija oprema za novu bolnicu

post-title


Radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice Gornji Milanovac uskoro bi trebali da počnu, a danas je potvrđeno da će Republika Srbija obezbediti sva potrebna sredstva kako bi bolnica u potpunosti bila opremljena novom i najsavremenijom opremom.

Na radnom sastanku koji je održan u kabinetu predsednika opštine Dejana Kovačevića sa savetnikom direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Đorđem Vukovićem, razgovaralo se o završenim, tekućim, ali i budućim investicijama za koje je ova vladina Kancelarija izdvaja novčana sredstva. Pored njih, sastanku su prisustvovali i direktor Opšte bolnice, doktor Predrag Šutić i šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušica Nešović.

Saradnja opštine Gornji Milanovac sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima je izvanredna i u toku je nekoliko velikih zajedničkih projekata koji su jako značajni za sve građane Gornjeg Milanovca.

- Tema današnjeg sastanka prvenstveno je bila rekonstrukcija Opšte bolnice. Mi smo pripremili svu neophodnu dokumentaciju i nadam se da će u narednih petnaest do dvadeset dana svi uslovi biti ispunjeni kako bi se raspisao tender za izvođenje radova.

Prvi čovek Gornjeg Milanovca ponovio je da prva faza rekonstrukcije podrazumeva radove na energetskoj efikasnosti, parternom uređenju, takođe i radove na novoj kotlarnici koja će biti na biomasu, kao i radove na novom objektu koji će biti namenjen za palijativno zbrinjavanje pacijenata.

- Prva faza radova bi trebalo da se završi do polovine sledeće godine kako bismo mogli naredne godine u ovom periodu da pričamo o unutrašnjem uređenju i rekonstrukciji. Naglasio bih, da je gospodin Đorđe danas došao sa lepim vestima, a to je da će Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima opredeliti sredstva za nabavku nove opreme namenjene Opštoj bolnici.

Kada je reč o ostalim projektima koje Opština radi ili će raditi zajedno sa Kancelarijom, Kovačević je rekao su sredstvima Kancelarije završeni radovi na potoku Jakljevo, a da su dalje predviđeni radovi na Ivičkom potoku u dužini od 1200m, radovi na izgradnji gradske kotlarnice, kao i radovi na vodovodu Rudnik čime bi se rešio veliki problem sa kojim se susreću meštani ove varošice kada je pijaća voda u pitanju. Predsednik opštine se zahvalio predstavnicima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, ali i predsedniku Republike Aleksandru Vučiću koji je, prema njegovim rečima, prilikom posete Gornjem Milanovcu, odobrio sve ove projekte i prepoznao Gornji Milanovac i žitelje ovog kraja kao vredne ljude koji treba da ostanu i da žive na ovim prostorima.

Đorđe Vuković, savetnik direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima rekao je da je saradnja opštine Gornji Milanovac sa Kancelarijom u prethodnom periodu bila dobra, ali da je posebno intenzivirana u poslednje dve godine.

- Radi se o velikom broju investicija koje se u ovom trenutku već dešavaju ili će se dešavati u Gornjem Milanovcu. Pored rekonstrukcije Opšte bolnice i vodosnabdevanja koje je predsednik pomenuo, tu je i deo koji se odnosi na predupređenje stanja nastalog usled elementarnih nepogoda. To su setovi stvari koje radimo u celoj Srbiji, a pre svega u opštinama kao što je Gornji Milanovac. Napomenuo bih da u najvećoj meri od aktivnosti samog rukovodstva opštine zavisi realizacija nekog projekta. Gornji Milanovac je tu dosta predusretljiv, veoma aktivan i izradili su značajan deo dokumentacije na osnovu koje Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima realizuje te projekte.

Vuković je podsetio da je kroz zajedničke projekte dosta toga urađeno, i to, kako je rekao, nekoliko škola, nekoliko objekata primarne zdravstvene zaštite, ambulante, Domovi zdravlja, a da su sada u planu veće investicije koje će u naredne dve tri godine biti završene. Takođe je rekao da je Gornji Milanovac jedna od boljih opština u državi sa kojima Kancelarija ima odličnu saradnju, što se prema njegovim rečima može videti i po investicijama koje su završene ili koje se planiraju. Kako je objasnio, i kod nas i u svetu važi pravilo da stvari funkcionišu tamo gde su dobro organizovanje institucije i ljudi koji vode te institucije, a takav je slučaj kako je rekao u Gornjem Milanovcu.

Doktor Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu rekao je da će rekonstrukcijom Opšte bolnice Gornji Milanovac cela opština i žitelji ovog kraja, posle skoro četrdeset godina, dobiti bolnicu sa evropskim uslovima i komforom, kako za pacijente, tako i za zaposlene. Šutić je kao posebnu i najznačajniju vest naglasio da će se u potpunosti zameniti i osavremeniti bolnička oprema, koja će pratiti sve medicinske trendove čime će se prema njegovim rečima poboljšati rad zaposlenih u Opštoj bolnici.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar