Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Za 22 predmeta u ponudi 286 novih udžbenika

post-title


Pred učiteljima i nastavnicima koji će učenike prvog i petog razreda od 1. septembra učiti prema potpuno izmenjenom planu i programu ovih dana se našlo 286 novih udžbenika. Toliko su knjiga stručnjaci Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV) u protekla dva meseca pregledali i odobrili za ova dva razreda osnovne škole. Dok se đaci odmaraju štamparije rade punom parom, jer su 183 knjige odobrene u štampanoj formi, a pred upravama škola, kako pojašnjava Dejana Milijić Subić, rukovodilac Centra za razvoj programa i udžbenika ZUOV, prvi put su se našla i 103 digitalna udžbenika. Njih su pregledali i odobrili za samo pola meseca, a u okviru projekta „Digitalne učionice”, koji je pokrenulo Ministarstvo prosvete, koristiće se u dve hiljade učionica u Srbiji.

– Rokovi su bili kraći nego ikada. Uspeli smo i da pošaljemo primedbe izdavačima koje nepravilnosti u udžbenicima treba da otklone, ali nismo dobili povratne informacije da li su to i učinili. Sa digitalnim izdanjima neće biti problema jer ih je lako menjati, a nadamo se da su naše stručne primedbe uvažene i da je sve što treba promenjeno u štampanim izdanjima – istakla je Dejana Milijić Subić.

Nastavnicima je ostalo pola meseca da daju konačnu reč šta će od ponuđenih izdanja koristiti u nastavi i to saopšte roditeljima, koji moraju biti spremni da odreše novčanike za svoje prvake i petake. U petom razredu ponuđene knjige koristiće za 12 predmeta, plus četiri izborna (od kojih biraju dva), a u prvom na sedam, uz dva izborna (od kojih biraju jedan).



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar