Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Leto u Biblioteci ove godine duže traje

post-title


Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” nastavlja tokom avgusta i septembra da realizuje radionice za mlade, u okviru programa Leto u Biblioteci 2018.

Novinarska radionica biće organizovana tokom četiri dana, 23, 24, 27. i 28. avgusta. Novinarka Zorica Lešović Stanojević će, između ostalog, čačanske srednjoškolce upoznati sa osnovama novinarskih formi, ukazati na razliku između štampanih i elektronskih medija, dati zanimljive osvrte na to kako se radi intervju, ali i ukazati na značaj medija i moguću manipulaciju. Polaznici će učestvovati u radu, biće novinari na terenu, a u tome će im pomoći i bibliotekarke i koordinatorke radionice Biljana Raičić, Dušica Brković i Marina Belić.

Leto u Biblioteci ove godine će trajati i nakon školskog raspusta, pa će 7. i 8. septembra učenici čačanskih srednjih škola imati priliku da, povodom Međunarodnog dana pismenosti, učestvuju na radionici jezičke kulture – upotreba arhaizama i neologizama „Kako je valjano postalo cool”. Voditelji programa su Marija Radulović i Tanja Vuković, a gost će biti prof. srpskog jezika i književnosti Vladimir Dimitrijević. Aktivnim učešćem, korišćenjem rečnika, ali i novih tehnologija radioničari će imati prilku da svoja znanja materijalizuju.

Program i rezultati radioničarskog rada biće predstavljeni na zajedničkoj izložbi Leto u Biblioteci 2018. koja će biti organizovana 11. septembra.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar