Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Euroschild iz Čačka investirao u mašinu za održavanje i ispitivanje mostova

post-title


Vlasnik firme Euroschild iz Čačka nedavno je investirao u vozilo koje služi za ispitivanje izdržljivosti i stanja mostova. Mašina je kupljena pre više od mesec dana, a zbog poslednjih dešavanja i kontrole mostova u Srbiji, čini se da je ova investicija došla u pravo vreme.

Kako kaže za portal eKapiju Dušan Nedeljković vlasnik Euroschilda, vozilo je proizvod Austrijanaca i Finaca, a svega 5-6 je takvih u Evropi. Zasada, kako kaže, firma Euroschild jedina poseduje vozilo ovakvog tipa u Srbiji.

-Mi smo pre mesec - dva, kupili ovo vozilo ne pretpostavljajući da će nam uskoro biti u ovoj meri potrebno. Vozilo inače služi za održavanje i inspekciju mostova kod kojih ne mogu da se postave skele, koji su veliki, ili nepristupačni – objašnjava Nedeljković.

Vozilo će uskoro, kako je rečeno za eKapiju, biti upotrebljeno na mnogim mostovima, a među njima je i most Moračica u Crnoj Gori.

- To je vozilo velikih gabarita sa instalacijom, koje vrši dubinska i površinska ispitivanja stanja u kojem se nalaze mostovi. A biće upotrebljeno i na mostu Moračica u Crnoj Gori – kaže Nedeljković.

Vremenske prilike u poslednjih nekoliko godina napravile su oštećenja na mostovima koja se ne mogu videti golim okom pa će ova mašina biti potrebna na mnogim mostovima – zaključuje Nedeljković.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar