Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Za mesec dana Brdo mira u novom ruhu

post-title


Rekonstrukcija i radovi u spomen parku Brdo mira privode se kraju i u narednih mesec dana park će biti otvoren za sve posetioce i turiste.

Predsednik opštine Dejan Kovačević obišao je danas radove sa Darkom Lukovićem, predstavnikom Ministarstva privrede iz Sektora za investicije u infrastrukturne projekte, kao i sa arhitektom Darkom Lekićem i nadzornim organom Verom Matović. Šef gradilišta proveo ih je kroz ceo kompleks, objasnio šta je sve urađeno kao i šta je još ostalo da se uradi kako bi radovi u potpunosti bili završeni.

Kovačević je rekao da rekonstrukciju Spomen parka Brdo mira opština radi zajedno sa Ministarstvom privrede i da su danas svi zajedno izašli na teren kako bi videli kako teku radovi.

- Dinamika radova je poboljšana u odnosu na neki prethodni period kada smo imali dosta kišnih dana i kada je nije bilo uslova za rad na otvorenom prostoru ovde na Brdu mira. Sada se to radi jako užurbano i nadamo se da ćemo u narednih mesec dana imati kompletan park Brdo mira završen. Ono što sam ja danas video jeste da će ovo stvarno biti najlepši park u Gornjem Milanovcu, ali i u okolini.

Prvi čovek Gornjeg Milanovca je rekao da je za završnu, treću fazu radova izdvojeno pedeset miliona dinara. Rekonstruisani park će imati i amfiteatar koji je završen, sprave za vežbanje u prirodi su takođe postavljene, staze za rekreativno trčanje se posipaju malčom, postavljeni su senici za odmor u prirodi, a trenutno se razvodi led rasveta. Prema Kovačevićevim najavama, za mesec dana ovaj park bi trebao da bude završen, i da u punom svom sjaju dočeka zvanice i goste iz državnih institucija koji su pomogli ovaj projekat, ali i za sve posetioce i sve žitelje Gornjeg Milanovca.

Predstavnici opštine i Ministarstva privrede obišli su danas i ulicu Dragiše Nikolića gde je uz investitora i nadzora izvršeno uvođenje izvođača radova u rekonstrukciju i sanaciju ove ulice.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar