Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marko Ivanović: Stabilnost kluba na prvom mestu

post-title


KK Borac je punom parom krenuo u pripreme za sezonu koja predstoji. U klub su stigla tri velika pojačanja, a pre toga je nekolicina igrača produžila ugovor sa timom iz Čačka. Naravno, biće potrebno pregršt kvalitetnih i spremnih košarkaša za sezonu u kojoj će Borac ponovo nastupati u dve lige, ABA 2 i KLS. Iskoristili smo priliku da o nekim važnim temama porazgovaramo sa direktorom kluba Markom Ivanovićem.

Borac nastavlja sa starom dobrom praksom da grlo prvotimaca čine igrači koji su ruke prali u Moravi.

"Za sada je većina igrača koji su pod ugovorom iz Čačka. Takođe, skoro svi naši igrači veoma su mladi, čak šestorica su rođeni 1996. godine. Naravno, ponoviću da nam je glavni cilj da sklapamo višegodišnje ugovore, kako svake sezone ne bismo dolazili u problem da sastavimo tim", izjavio je Ivanović i odmah dodao.

"U skladu sa tom tvrdnjom jeste podatak da smo sa trojicom novih igrača, Đokovićem, Kočovićem i Zekavičićem parafirali višegodišnje ugovore. Neka naša tendencija je da imamo košarkaše koji će u klubu ostati barem dve godine, pa i više. To će doneti stabilnost klubu".

Borac je uvek bio mesto za razvoj igrača, kako onih iz Čačka, tako i sa strane.

"Želimo da dovodimo igrače koji mogu da napreduju i da u nekom dužem periodu pruže stabilnost klubu. Ne nameravamo da ponovimo greške iz prethodnih godina kada smo dovodili košarkaše koji se tokom sezone razigraju i dostignu cenu koju mi kasnije ne možemo da platimo. To budu neke neprikladne plate za današnje vreme u Srbiji. Shodno finansijskim mogućnostima i ponudi na tržištu želimo da napravimo kvalitetan sastav", reči su direktora Ivanovića.

Borac polako sklapa tim koji će ponovo biti konkurentan na oba fronta.

"Bližimo se kraju zaokruživanja nekog prvog rostera. Prioritet nam je dovođenje igrača na poziciji četiri. Još uvek nismo našli košarkaša profila koji nam odgovara. Bitno je da pronađemo igrača koji će moći da odgovori zahtevima trenera Arsića. Pratimo šta se dešava na tržištu i među drugim timovima. Znamo da ima nekoliko ekipa koje su uložile dosta novca. Ipak, budžet ne mora da igra glavnu ulogu. Ako se napravi prava hemija u timu može se postići dobar rezultat. Ipak, u ovom momentu nije zahvalno govoriti o ciljevima kluba dok se ne sklopi kompletan sastav".

Da li neki od ABA 2 klubova u ovom trenutku možete apostrofirati kao glavnog konkurenta?

"Za sada nikog posebno. Smatram da se Primorska dosta pojačala tokom leta. Zatim su tu MZT i Sparsi. Imaće tu više kvalitetnih sastava".

Neće biti ni malo lako ponovo igrati na dva fronta.

"Piriznajem, neće biti lako. Imamo u sastavu dosta novih igrača koji nisu imali priliku da igraju dve lige. Istina, neki od nas su se već navikli na taj ritam. Ali kako nama, biće i drugima. Svima je putovanje jednako teško i zamorno. Naravno, zbog tih problema potrebno je da u sastavu imamo dosta igrača. Ipak, ekonomske prilike nam to ne dozvoljavaju. Sve u svemu, biće naporna sezona".

Na koncu, Ivanović se dotakao i saradnje sa KK Mladost iz Čačka.

"Uključeno je dosta juniora u treninge prvog tima, a trener Arsić će izabrati one za koje bude smatrao da mogu da pomognu ekipi, ali i da se igrom u prvom timu afirmišu kao igrači. Radi se na nečemu što traje već dve godine, a čega ranije nije bilo u Čačku. Sva najbolja deca će kroz zajedničke selekcije Borca i Mladosti imati priliku da napreduju i dođu do seniorskog tima Borca".



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar