Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Od danas radovi na dvanaest putnih pravaca

post-title


Na danas održanoj dvadeset i prvoj sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac usvojen je Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac, usvojen je i Predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije „Kružna raskrsnica – Zanatski centar“, a poznat je novi v.d. direktor Centra za socijalni rad.

Kada je reč o izvršenju Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac i njenog dela koji se tiče infrastrukturnih radova, predsednik opštine Dejan Kovačević rekao je da u odnosu na prethodnu godinu, kada je sezona u ovom periodu uveliko bila u jeku, ove godine to pre svega nisu dozvoljavali vremenski uslovi.

- Drugi razlog je da jedan deo javnih nabavki koje smo raspisali nisu prošle, pošto su ponuđači dali veće cene od realnih, a to znači da su ponuđači bili skuplji u proseku 30%-50% u odnosu na prethodnu godinu, što nije moglo da se prihvati ni po zahtevu, niti je interes opštine Gornji Milanovac da radi skuplje infrastrukturu ove u odnosu na prethodnu godinu.

Kovačević je rekao da je juče uveden u radove prvi pravac, tzv. Stara pruga, čija je vrednost radova nešto preko dvadeset miliona dinara i gde je predviđeno da radovi traju između trideset i pet i četrdeset i pet dana. Za danas je najavio uvođenje u radove drugog izvođača, firmu „Srbija put“, koja će početi da radi jedanaest putnih pravaca.

Pred gornjomilanovačkim parlamentarcima danas se našao i godišnji Izveštaj o radu Javnog komunalnog preduzeća. O radu ovog preduzeća, Kovačević je rekao da prvo državna revizorska institucija treba da utvrdi tačno stanje u JKP „Gornji Milanovac“ nakon čega će lokalna samoupravo postupiti u otklanjanju svih anomalija iz prethodnog perioda.

- Državna revizorska institucija mora u skladu sa svojim nadležnostima podnositi inicijativu za rešenje tih probleme i sankcionisati sve one koji su u prethodnom periodu bili odgovorni za nastanak tih problema.

Predsednik opštine je rekao da je očigledno da se imovina ovog preduzeća pogrešno knjižila kao i da su se dugovanja korisnika pogrešno knjižila na dohodovnu stranu.

- Svi bi mi voleli da je JKP u prethodnih pet, šest ili deset godina poslovalo pozitivno i da je moglo više da ulaže u komunalnu infrastrukturu, ali nažalost to nije tako. To je bilo samo na papiru. Svakako da će odgovorni morati da odgovore na određena pitanja daju i pred državom i pred javnosti, a mi ćemo u narednom periodu zajedno sa rukovodstvom Javnog komunalnog preduzeća gledati da sve te anomalije ispravimo, zaključio je Kovačević.

Parlamentarci su danas usvojili i Rešenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad Gornji Milanovac. Na tu funkciju postavljen je bivši načelnik Opštinske uprave Aleksandar Jevtović. „

- V.d. direktor se bira na način da on obavlja funkciju do konkursa i do izbora direktora. Stari upravni odbor je u međuvremenu raspisao i konkurs za izbor novog direktora. Imenovani v.d. direktor će obavljati tu funkciju dok se ne steknu uslovi, dok se konkurs ne završi, nakon čega ćemo, u zavisnosti koliko kandidata bude prijavljeno, videti ko će steći uslove da bude postavljen na mesto direktora, izjavio je predsednik opštine.

Odbornici Skupštine opštine usvojili su i predlog Odluke o određivanju stajališta koja se mogu koristiti u prigradskom i gradskom prevozu putnika na teritoriji opštine Gornji Milanovac, predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije „Flotacija Rudnik“ u Majdanu, kao i Odluku o davanju katastarske parcele u Svračkovcima na korišćenje JKP „Gornji Milanovac“ radi preseljenja stočne pijace.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar