Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Todorović: Puna podrška za karavan o mentalnom zdravlju mladih

post-title


Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, izjavila je danas da bi u oktobru iz Beograda trebalo da krene karavan pod nazivom "Nisi sam", a koji se odnosi na mentalno zdravlje mladih ljudi, dodajući da će prva stanica karavana nakon prestonice biti Čačak.

"Želimo da otvoreno razgovaramo sa mladima o problemima sa kojima se suočavaju u ovim vremenima i kako društvena zajednica može da pomogne. Razgovor o mentalnom zdravlju svih nas, a posebno mladih je jedna velika stigma, jedna velika predrasuda i ljudi bez nekih otvorenih razgovora ne mogu da se izbore sa tim. Potrebno ih je ohrabriti da kad imaju neki unutrašnji nemir i mentalne probleme razgovaraju sa strukom", objasnila je Gojković.

Kaže da je u Srbiji veliki procenat narkomanije, nasilja, mladih koji su skloni depresiji, samoubistvima, dodajući da se o tome treba voditi više računa.

Ona je rekla da očekuje podršku ministarstava za rad i zdravlja.

Gradonačelnik Čačka Milun Todrović, izjavio je da će Grad podržati kampanju i aktivno učestvovati u njoj.

Gojković je rekla da je grad na Moravi prethodnih godina nepravdeno bio izostavljen kada je reč o raspravama o nekim važnim nacrtima zakona, dodajući da će se to u budućnosti promeniti.

"Mislim da su rasprave o nekim zakonskim rešenjima trebalo da se održe u Čačku, jer Čačak nije samo grad tradicije, turističkih potencijala, već je i jedan od prestonica kulture Srbije", izjavila je Gojković.

Smatra da građani treba aktivije da budu uključeni u donošenje zakona i da narodne poslanike ne gledaju kao udaljene ljude preko prenosa, već da shvate da je uloga Skupštine Srbije definisana i da su oni upravo na tim mestima zbog interesa građana.

"Dogovorili smo se da Skupštinski odbor za privredu, regionalni razvoj, turizam i energetiku prvu sednicu održi u Čačku. Razgovaraće se o izgradnji Naučno-tehnološkog parka, kao i turističkim mogućnostima i razvoju turističkih potencijala koje Čačak ima", navela je ona.

Todorović podržava ideju predsednice Skupštine da se u Čačku održavaju sednice odbora i da se na proleće nastavi sa tom praksom.

"Tako ćemo da iznesemo naše probleme i da onda kroz skupštinska tela i Skupštinu implementiramo u zakon. Kada se završi i rekonstrukcija skupštine sale bićemo u prilici da organizujemo javna slušanja nacrta zakona i predloga zakona", zaključio je Todorović.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar