Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vučić: Povećanje penzija od oktobra

post-title


Penzije će biti povećane već od oktobra, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da ima dovoljno novca u budžetu i da zato neće biti potreban rebalans budžeta.

"Najkasnije u narednih mesec ili mesec i po dana ukinućemo Zakon o privremenom smanjenju penzija", rekao je Vučić i poručio penzionerima da će veću penziju dobiti već 10. novembra.

Kako je kazao, svi penzioneri će imati veću penziju, na primer, oni koji su imali 70.000 dinara imaće 78.000 dinara penziju, oni sa 90.000 će imati 99.000 dinara, dok će oni sa oko 30.000 neće imati samo 31.000 ili 32.000 dinara već će sa ovim od pet odsto i prethodnim povećanjima to da bude do 34.000 ili 35.000 dinara.

On se zahvalio penzionerima što su imali razumevanja za preduzete reformske mere, te da su na taj način omogućili bolju budućnost za mlade.

Predsednik je podsetio da je pre četiri godine država bila pred bankrotom, da je javni dug bio 78 odsto BDP, a da će pre kraja godine biti ispod 50 odsto.

"Višak u budžetu imamo treću godinu za redom, zahvaljujući vama. Vi ste znali da teškim merama možemo doći do rezultata. Vi ste otvorili vrata budućnosti našoj zemlji", rekao je Vučić penzionerima.

Danas, kako kaže, dinar je čvrst, nezaposlenost manja od 12 odsto.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar