Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



BRAVO: Srbija u Čačku pregazila Tursku za Balkansko zlato

post-title


Ženska juniorska reprezentacija Srbije osvojila je jedanaesto zlato na Balkanskom šampionatu, koje je danas završeno u Čačku. Izabranice Marijane Boričić u finalu su savladale selekciju Turske maksimalnim rezultatom po setovma, 25:20, 25:18 i 25:20 i nastavile dominaciju u ovoj kategoriji.

Najveći preokret u igri srpskih devojaka dogodio se baš u prvom setu kada su Turkinje vodile 17:10. Tada je u igru na mestu srednjeg blokera ušla Jelena Delić i od njenog bloka a napada Mirosavljevićeve, Srbije ulazi u nezaustavljivi ritam. Poeni su se samo nizali, najviše sa linije servisa gde su dominirale Perović i Mirosavljević, a prvo poravnanje dogodilo se kod 18:18. Dobra igra domaćih igračica, nošena punim tribinama dvorane u Čačku, nastavila se i do 25:20 kada je Carićeva napadom iz “zone 2”Srbiji donela vođstvo od 1:0 u setovima.

U nastavku meča Srbije je nastavila sa dominacijom. Ni u jednom trenutku nisu dozvolile protivnicama da se približe a prva veća razlika bila je već kod 7:3 a zatim i 18:13. Carićeva je bila glavni poenter Srbije ali su i sve ostale devojke igrale sa velikim žarom i kao jedna. Na kraju drugog perioda meča rezultat je bio 25:18 za Srbiju.

U trećem setu viđena je izjednačena igra protivnika koji su se po deseti put sastali u finalu Balkanijade, ali na kraju je ipak preovladao srpski kvalitet ali i inat. Iako je Srbija od samog početka vodila po nekoliko poena razlike kod 17:12 bilo je jasno da će zlato zasluženo otići u ruke srpskih juniorki. Poslednji poen za Srbiju osvojila je Ana Pejičić as udarcem.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar