Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gojković: O vanrednim parlamentarnim izborima ne priča ni opozicija

post-title


Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, izjavila je da ne očekuje vanredne parlamentarne izbore, dodajući da o njima za sada niko ne priča, pa čak ni opozicija.

"Krećemo sa održavanjem sednice u drugoj polovini septembra, takve najave imam od predsednice vlade, pošto smo još uvek u vanrednom zasedanju pa nam oni predlažeu dnevni red. U oktobru krećemo sa redovnim jesenjim zasedanjem", rekla je Gojković.

Na pitanje kako komentariše mogućnost vraćanja obaveznog služenja vojnog roka, Gojković je odgovorila da je to odličan predlog.

"Svakako ću glasati za predlog ako bude definisan tako da se ponovo vrati neka vrsta vojne obaveze za mlađe populacije. Pošto često razgovaramo o rodnoj ravnopravnosti potrebno je videti da li će biti uključeni i muška i ženska populacija. Takođe, trebalo bi dobro razmotriti da li je potrebno tri ili šest meseci", istakla je Gojković.

Gojković kaže i da zemlje koje su zadržale vojni rok razmatraju da ga produže.

"Oni koji su ukinili obavezno vojni rok, kao što je to učinila Srbija, ponovo su počeli da razmišljaju o vraćanju, jer su danas drugačije okolnosti gde imamo pitanje terorizma, migracija, pitanja velikih prirodnih katrastrofa koje se dešava našim građanima", zaključila je Gojković.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar