Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Jovica Arsić: Želimo da razmišljamo dugoročno

post-title


Roster Borca se polako popunjava pred sezonu koja će obilovati izazovima. Nakon Đokovića i Kočovića, u sastav Jovice Arsića stigao je i Filip Zekavičić. Pripreme su u punom jeku, a kormilar prvog tima izdvojio je malo dragocenog vremena da se osvrne na par važnih pitanja vezanih za čačanski tim.

"Popunjavamo sastav onako kako smatramo da je potrebno. Filip Zekavičić je tip igrača koji nismo imali. Takođe, procenili smo da ima prostora da napreduje i bude još bolji. On je zdrav i u dobrim godinama. Verujem da će nadoknaditi nedostatak koji smo imali ispod koša. Imamo velika očekivanja od njega, kao uostalom i od svih igrača. Nadam se da će se dobro uklopiti u ovaj sastav", izjavio je Jovica Arsić i u jednom dahu nastavio.

"Sada je ostalo da pronađemo barem još jednog igrača koji igra na poziciji četiri. Puno je košarkaša u opticaju, ali još uvek nismo pronašli pravo rešenje. Strpljivi smo i verujemo da ćemo pronaći ono što tražimo. To bi trebalo da bude dovoljno za start sezone. Nije lako da se igra u ovom sistemu takmičenja", napomenuo je trener Borca.

Jedan od ciljeva kluba jeste afirmacija mladih igrača koji će u narednim godinama biti okosnica tima.

"Borac želi da angažuje mlade igrače koje će uspeti da afirmiše, ali i da ih čuva u svojim redovima, da ne bude više prakse da košarkaši ostaju u klubu samo godinu dana. Nije dobro da mi razigravamo igrače koji će napredovati i postati skupi da više ne možemo da ih platimo, pa da svake sezone krećemo iz početka. Moramo dugoročnije razmišljati. Zbog toga smo sa igračima sklapali višegodišnje ugovore", dodao je trener Arsić.

Šef struke Borca oprezan je prilikom davanja prognoza za sledeću sezonu.

"Rano je za neke procene i ocene. Meni je najbitnije da su igrači zdravi i spremni za izazove. Naravno, ovo je još daleko od onoga što ja zahtevam od njih, ali pred nama je dovoljno vremena za uigravanje. Kada budu počele pripremne utakmice biće prilike za neke korekcije, kao i prostora da igrači izbace neke stare navike koje su stekli, a koje možda ne odgovaraju ovom sadašnjem timu".

Jovica Arsić takođe dodaje.

"Mi imamo puno prostora za napredak. Ponavljam, važno je da igrači budu zdravi i da vredno treniraju, a vremenom će tim biti sve bolji".

U planu je da Borac odigra nekoliko pripremnih utakmica kako bi se tim što bolje ukomponovao pre početka sezone.

"Potrudićemo se da odigramo dovoljan broj prijateljskih utakmica kako bismo bili pravi već na startu prvenstva. Odmah na početku ABA 2 lige imaćemo teške mečeve. U planu je da tokom priprema odigramo duele sa Igokeom, Novim Pazarom, Krkom, Steauom itd. Biće tu utakmica u Čačku, kao i na strani", zaključio je trener Borca Jovica Arsić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar