Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zablaće za vikend u znaku manifestacije "Plodovi zapadnog pomoravlja"

post-title


U Zablaću će se za vikend održavi 12. po redu privredno turističke manifestacije Plodovi zapadnog pomoravlja, a kako su saopštili organizatori, očekuje se učešće velikog broja poljoprivrednih proizvođača i prerađivača iz Čačka i okruženja.

"Glavni cilj manifestacije je uspostavljanje saradnje između primarnih poljoprivrednih proizvođača i prerađivača", rekla je Snežana Marković Đurović iz Centra za razvoj sela Zablaće.

Prema njenim rečima, centralni deo manifestacije je Berza hrane koja će u subotu trajati od 11:00 do 20:00 sati.

"Zvanično otvaranje planirano je za 13:00 časova. Učestvovaće 36 direktnih i više od 100 indirektnih proizvođača, kao i prerađivača iz Čačka, ali i Užica, Kraljeva, Gornjeg Milanovca", navela je Marković Đurović.

Posetioci će biti u prilici da posete Sajam prateće industrije u poljoprivredi, takmičenju u pripremanju sataraša i jagnjećeg i prasećeg pečenja, ali i da prisustvuju tradicionalnoj srpskoj svadbi.

Organizatori su predvideli i kulturno umetnički program, kao i učešće mališana iz Predškolske ustanove "Moje detinjstvo".

Pomoćnik gradonačelnika Čačka, Vladan Milić, izjavio je da Zablaće nije slučano izabrano za održavanje ove manifestacije, dodajući da su iz tog kraja najveći proizvođači povrća.

"Proizvodnja je, u zavisnosti od vremenskih uslova otežana ili uspešna, ali raduje činjenica da je sve više proizvođača koji se odazivaju na ovu manifestaciju", rekao je Milić.

Direktor Tusritičke organizacije Čačak, Vojin Jakovljević, kaže da je u proteklom periodu uloženo dosta sredstava za uređenje prostora na kom će se manifestacija održati, dodajući da je grad Čačak za manifestaciju opredelio 450.000 dinara.

On je najavio i dolazak državnog sekretara Ministarstva poljoprivrede, Željka Radoševića.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar